DSOV

DSOV door achtbaan van emoties tegen FC Abcoude

Na de winst vorige week in de kraker tegen het Rotterdamse Antibarbari (1-2) – vol spektakel – beleefde trainer-coach Tom Verhoek met zijn DSOV zondagmiddag het zwaarste moment in zijn korte periode als trainer in Vijfhuizen. ,,We kunnen het vandaag heel lang over voetbal hebben, maar het mooiste moment is de reactie na de 1-0 van de spelersgroep. Die rennen naar onze ernstig zieke huisfotograaf Robert de Rooij. Dat raakte mij enorm en dat maakt dit voetbalspelletje juist zo krachtig.” In de tweede helft kreeg DSOV nog een rode kaart voor doelman Björn Haggerty.

DSOV begon sterk aan de wedstrijd tegen FC Abcoude, dat de laatste weken goed op stoom was, en kreeg binnen zes minuten twee grote kansen. In de rest van de eerste helft bleef DSOV de bovenliggende partij. In de tweede helft kwam FC Abcoude beter in de wedstrijd. De ploeg van trainer-coach Sven Slop kreeg een aantal mogelijkheden, maar wist niet te scoren. Nadat DSOV in de 68e minuut op een 1-0 voorsprong kwam via Luca Schut, een vrije trap van Othman Lechkar, kreeg DSOV een nieuwe tik te verwerken. Doelman Björn Haggerty kreeg kort daarna een rode kaart, nadat Haggerty volgens arbiter Jans een doorgebroken speler van FC Abcoude onderuit haalde.

DSOV
1-0. Luca Schut weet de assist van Othman Lechkar te benutten

DSOV moest de wedstrijd met tien man afmaken. Trainer-coach Tom Verhoek was tevreden over de spirit van zijn ploeg. “We hebben de rode kaart goed verwerkt”, vond Verhoek. “We hebben met tien man gevochten en uiteindelijk de wedstrijd over de eindstreep getrokken.” Verhoek was ook tevreden over de prestatie van invaller-doelman Vince Achterhof. “Vince heeft nog twee fantastische ballen gepakt”, zag Verhoek. “Eindelijk hebben we ook een keer de nul gehouden.”

DSOV

Foto’s: Robert de Rooij

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)