DSOV is SDZ de baas (1-0)

Zaterdagavond stond de eerste wedstrijd van de eerste klasse zondag op het programma. Op initiatief van DSOV werd de wedstrijd tegen SDZ op zaterdagavond 18:00 gespeeld.  Bij SDZ waren er enkele spelers afwezig.

De wedstrijd begon flitsend. Na een paar aanvallen was de thuisploeg dichtbij de openingstreffer. SDZ-doelman Mitchel Vincken werd in de korte hoek verrast, maar de paal bracht redding voor de Amsterdammers. Met een kwartier op de klok dacht SDZ op voorsprong te komen. Donny Kessing nam een vrije trap snel, waardoor Tim Klaasen-Bos diep kon gaan. De spits schoot de bal, vanaf de hoek van het strafschopgebied, in een keer op doel. Ditmaal hield de binnenkant van de paal de brilstand op het scorebord.

Toen de beginfase voor bij was, was het eenrichtingsverkeer naar het DSOV-doel. Er waren veel aanvallen over meerdere schijven, maar gescoord werd er niet. Ook op een andere manier waren de Amsterdammers gevaarlijk. SDZ-aanvaller pakte in de vijandige zestien de bal af en hij jaagde de bal direct tegen de kruising. De rebound kon worden gekeerd door doelman Tarek Kharboutli. In de aanval die daarop volgde wist DSOV te scoren. Danny Rathebe nam de bal vol op zijn pantoffel. Doelman Vincken kon er niets tegenin brengen: 1-0. Vlak voor rust kreeg SDZ nog een strafschop, echter werd de bal overgeschoten door aanvoerder Raymond Lagerburg.

Na de rust bracht SDZ-trainer Kai Meeuwsse de Amine Ennali binnen de lijnen, hij was de vervanger van Reurts. DSOV ging direct voor de aanval. Een overtalsituatie werd niet goed door de thuisploeg uitgespeeld. Dit was niet de enige mogelijkheid die de thuisploeg kreeg. SDZ wilde de gelijkmaker forceren, maar gaf daardoor veel ruimte weg in de omschakeling. De aanvallen van de Amsterdammers ontbraken aan gif. Beide ploegen kregen de tweede helft mogelijkheden om te scoren. Echter stond na negentig minuten de ruststand nog op het bord.

Meeuwsse en zijn ploeg nemen geen punten mee naar Amsterdam en baalde daar na afloop van. Zijn ploeg had de eerste helft vele kansen, maar hij zag ook dat DSOV het zijn ploeg moeilijk maakte. De ploeg uit Vijfhuizen speelde afwachtend en maakte het SDZ erg lastig in de tweede helft. “Dit is ook de vijfde keer dat we punten verspelen en dat moet beter.” Klik hier voor de uitslagen, standen en het overige programma voor de zondag eerste klasse.

Opstelling SDZ: Mitchel Vincken, Donny Kessing, Allon Koene, Evert van de Linde, Emilio Yé, Fabian Munsterman, Dean Huisman, Raymond Lagerburg, Floris Reurts, Tim Klaasen-Bos en Romello Austin. Invallers: Tim Groenewoud, Amine Ennali en Davey Claus. Niet ingezet: Mick Zwolle, Steff de Borst.