DSOV recht de rug tegen SDZ

Donderdagavond stond de wedstrijd tussen DSOV en SDZ op het programma. Eigenlijk stond het duel voor komende zondag gepland, maar nu hebben beide ploegen een vrij weekend. De thuisploeg kon de drie punten bijschrijven, want het werd 3-1 voor DSOV.

Afgelopen weekend ging DSOV nog met 2-0 de boot in bij SO Soest. Tegen SDZ gaf de ploeg van DSOV-trainer Tom Verhoek weer thuis. Met de overwinning is hij zeer content. “Wij hebben vorig weekend een flinke tik gehad. Dan is het niet gemakkelijk om 4 dagen later weer te mogen spelen. Helemaal zonder een aantal geschorste jongens en een paar blessures. Maar als ik kijk naar de vervangers dan moet ik iedereen een groot compliment geven. Vooral de rol Bianco vandaag heeft (ingevallen in de rust) is natuurlijk bijzonder mooi.”

Bianco Carolina stond maar vijf minuten in het veld en zorgde ervoor dat er 2-0 op het scorebord kwam. Eerst scoorde de invaller op aangeven van Dave de Boer. Enkele minuten later scoorde Carolina na een assist van Loet de Kwant. Binnen het uur werd het 3-0 voor DSOV, nadat Loet de Kwant zelf scoorde. Wel deed SDZ nog wat terug, het duel eindigde in 3-1.

Verhoek is dan ook blij met de winst. “De overwinning is goed voor het zelfvertrouwen en het is fijn dat we zondag na Koningsdag vrij zijn. De geschorste spelers en jongens zijn er over 2,5 week ook weer bij. Maar deze overwinning is nog lang niet genoeg voor rechtstreekse handhaving.”

Op dit moment staat DSOV tiende in de zondag tweede klasse B. Dit betekent nu nog een plek in de nacompetitie om degradatie af te wenden. “Het worden spannende laatste weken waarin wij het als team moeten laten zien”, besluit Verhoek. Voor SDZ staat er niets mee rop het spel in de laatste weken van de competitie, de ploeg degradeerde afgelopen weekend al. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 2b

Foto’s: Robert de Rooij

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ