RKAVIC

Dubbele cijfers maakt kampioensfeest van RKAVIC compleet

RKAVIC speelt aankomend seizoen in de derde klasse. Het ijzersterke voetbaljaar wist de club nóg meer glans te geven door in het laatste duel met maar liefst 3-10 te winnen op bezoek bij HBC.

Aangezien de directe concurrent VEW midweeks punten verspeelde tegen SV Overbos (3-1), was RKAVIC voorafgaand aan het duel al zeker van promotie. Hoofdtrainer Nordin Wooter bracht daarom wat wisselingen aan binnen het team, maar het zorgde allerminst voor minder spel. RKAVIC begon uitstekend aan de wedstrijd en stond in een mum van tijd op een voorsprong. Thomas Mebrahtu zag de bal door de verdediging van HBC schieten en maakte koelbloedig af: 0-1.

HBC gaf zich echter niet zomaar gewonnen en draaide de stand volledig om. Nadat Dion Esajas in het strafschopgebied werd neergelegd door Sydney Gerrits, maakte dezelfde Esajas koelbloedig af. Kort daarna was het Ton Koppert die na een steekpass eveneens raakschoot: 2-1. Het doelpunt zorgde ervoor dat RKAVIC weer wat scherper werd en voorin op zoek ging naar de gelijkmaker. Die kwam er door Victor van Montfort die van afstand scoorde. Van Montfort was ook betrokken bij het vierde doelpunt voor RKAVIC. Zijn hakje bereikte namelijk Mebrahtu: 2-4. Waar Esajas namens de thuisploeg de aansluitingstreffer maakte, was het Dean Zwaving die de ruststand op 3-5 bracht.

Na rust slaagde RKAVIC erin om geen enkel tegendoelpunt meer te incasseren. Vlak na de aftrap stond Mebrahtu bij een voorzet compleet vrij en kon hij de 3-6 maken. Daarna ging het hard. Remiyan Muthuccumaru maakte zowel de zevende als achtste treffer, terwijl Ranjot Singh na een prachtige dribbel van Djesi Bodo voor de 3-9 zorgde. RKAVIC ging vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de dubbele cijfers. Van Montfort (op de lat) en Muthuccumaru (over het doel) kregen dat nog niet voor elkaar, maar Van Montfort lukte het even later wel om de 3-10 te maken. Het was daarmee een mooie voetbalmiddag in Heemstede.

RKAVIC sloot de competitie af met een doelsaldo van +103, waarmee Wooter zeer tevreden kon zijn. Aankomend weekend staat de laatste speelronde op het programma, maar dan hoeft RKAVIC vanwege het oneven aantal in de competitie niet meer in actie te komen.

Wooter was na de wedstrijd zeer te spreken over de manier waarop zijn ploeg voor de dag kwam. “In dit soort wedstrijden is het belangrijk om geduld te houden. Dat hebben de jongens gedaan”, laat hij weten. “Het is denk ik een mooie afsluiting van dit seizoen.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 4D

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)