Dubbele cijfers voor De Volewijckers tegen Zaanlandia

De Volewijckers heeft zaterdagmiddag flink uitgehaald. In een uitwedstrijd tegen Zaanlandia veegde de koploper in 4b de vloer aan met de zwakke tegenstander: 1-10.
De Volewijckers schoot uit de startblokken. Het stond binnen tien minuten op voorsprong. Uit een voorzet van vleugelspeler Issam el Bakkali kopte spits ‘Appie’ Challaoui de openingstreffer tegen het net. Drie minuten later schoot middenvelder Damiro Spier raak. Na het snelle begin ging het tempo bij de bezoekers wat naar beneden. Dat gaf Zaanlandia gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. Dat leverde voor de thuisclub twee kansen op, maar beide pogingen gingen over het doel van De Volewijckers-doelman Mitchel Vincken. Daarna nam De Volewijckers de controle over de wedstrijd weer over. De bal ging soepel rond en de vrije man werd steeds gevonden. Nog voor de theepauze was het tweemaal raak. Op het half uur met een doelpunt van middenvelder Tarik Karim. Een minuut later deelde Challaoui zijn visitekaartje uit met doelpunt vier.
Voor Zaanlandia werd het een vervelende middag en zeker voor de 16-jarige en moedige doelman Shaun Vermaas. De doelman werd door keepersproblemen vlak voor de wedstrijd voor de leeuwen gegooid in het eerste team, maar weerde zich kranig. Maar ook in het tweede bedrijf was de doelman kansloos op de hoge scoringsdrift bij De Volewijckers. Binnen de eerste twintig minuten speelden Karim, uitblinker El Bakkali (tweemaal) en Spier de matige verdediging viermaal uit.
Het doelpuntenfestijn in deze eentonige wedstrijd was nog niet over. Een kwartier voor tijd schoot Daley Venghaus met een keiharde knal doelpunt negen tegen de touwen. De jubileumgoal was in de 82e minuut voor invaller Mischa Hus, die doel trof met een droge knal. De spreekwoordelijke eretreffer voor Zaanlandia viel vlak voor tijd. Het was wel een juweeltje: een vrije trap van Yoni de Haas vloog hoog in de bovenhoek.
Het team van trainer Frank Schuitemaker heeft in Zaandam met deze monsterscore, buiten de drie punten, aardig aan zijn doelsaldo gewerkt. De focus gaat nu naar dinsdagavond: op het programma staat een inhaalwedstrijd, thuis tegen De Meteoor. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 4b
Tekst: Peter Oud
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)