Dubbele cijfers voor Hoofddorp op bezoek bij De Meer: 2-11

Op een kletsnatte grasmat op Sportpark Drieburg werd het een pijnlijke middag voor De Meer. Het ging met maar liefst 2-11 onderuit tegen Hoofddorp.

Werkelijk elke kans was een goal voor Hoofddorp. In het eerste kwartier was De Meer Dylan van Schaik vier keer kwijt en dat resulteerde in vier goals. De eerste twee keer scoorde Van Schaik zelf, de derde keer zat er een speler van De Meer tussen. Bij de vierde goal was hij de aangever vanaf de linkerkant van het veld en mocht Mika Komduur het afronden. Niet veel later schoot Julian Konneman de 0-5 binnen. Er ontstond nog wat discussie over buitenspel of niet, maar de goal bleef staan.

De eerste keer dat De Meer eruit kwam, leverde ook meteen een hoop tumult op. Markus Broxterman besloot de doorgebroken Ayyoub Bouinin neer te halen en mocht meteen gaan douchen. De vrije trap van Jasper Santen eindigde in de muur. Het was nog lang niet klaar met de goals voor de eerste helft. Stanley van den Assem maakte er 0-6 van en met een half uur op de klok werd het ook 0-7 toen De Meer-goalie in de fout ging in de korte hoek en Van Schaik weer kon scoren. Een paar minuten voor rust maakte Bouinin een eretreffer, maar die werd meteen opgevolgd door de 1-8 van Komduur, een schotje van afstand dat prima houdbaar was.

Ondanks de 1-8 achterstand was het De Meer dat als eerste weer op de mat stond voor de tweede helft. Maar al snel kreeg de thuisploeg ook de 1-9 van Komduur om de oren. Daarna deed Necati Delibasi wat terug. Op aangeven van Ogenio ramde hij de 2-9 in het doel. Tien minuten later kwam de grootste nachtmerrie voor de thuisploeg alsnog uit: Hoofddorp tikte na een goal van Compter de dubbele cijfers aan. Een paar minuten voor tijd werd het ook nog 2-11 via Yannick Spaargaren.

De Meer zal zichzelf komende week weer even bij elkaar moeten rapen. Volgende week wacht een belangrijk duel met Kolping Boys, dat evenveel punten heeft verzameld tot nu toe. Hoofddorp treft dan FC Uitgeest.