Dubbele cijfers voor Wartburgia tegen Sloterdijk

Zaterdagmiddag trof Wartburgia Sloterdijk in de afsluitende poulewedstrijd. Het duel vanmiddag op Sportpark Drieburg was ‘om des keizers baard’. Wartburgia was na twee overwinningen een ronde verder in de beker, terwijl Sloterdijk na twee nederlagen al was uitgeschakeld. Voor de fans van de thuisclub viel er echter nog genoeg te genieten.

Als laatste test voordat de competitie begint, was het zaak om te zien of de vorig seizoen ingeslepen spelpatronen nog steeds aanwezig waren. Afgaande op de eindstand bleek dat ruimschoots het geval. Toch hield Sloterdijk zich 25 minuten goed staande, totdat een slim overstapje van Dylan van Dam tot een eigen goal leidde van de bezoekers. Toen David van Paridon er een paar minuten na een passeeractie vanaf de rand van het strafschopgebied met een prachtige geplaatste bal 2-0 van maakte was de wedstijd gespeeld. Daarna volgde een totale overrompeling van Sloterdijk.

Nog voor rust liep Wartburgia uit naar 7-0. In de 35e minuut kopte Daan van Dijk de 3-0 binnen uit een corner. De 4-0 van Daan Tuerlings volgde even later na een solo. Kort daarna viel uit een strafschop de 5-0. De 6-0 en 7-0 waren weer van Tuerlings, na goede aanvallen.

Kortom rust en een kopje thee waren zeer welkom voor de bezoekers. De tweede helft bracht een wat compacter spelend Sloterdijk, waardoor de schade flink werd beperkt. Ook de 8-0 was van Tuerlings, na een mooie voorzet van Tim Stam. Van Dam maakte de 9-0, op aangeven van Armando Cuvalaj. Vlak voor tijd maakte invaller James Riley met een hard schot het tiental treffers compleet.

Tekst en foto: Frank van Paridon