Home / Algemeen / Dubieuze rode kaarten FC Aalsmeer helpen duel tegen Xerxes/DZB “naar de kloten”

Dubieuze rode kaarten FC Aalsmeer helpen duel tegen Xerxes/DZB “naar de kloten”

Cor van Garderen voelde zich na afloop op z’n zachtst gezegd “genaaid”. Een dubieuze beslissing viel in het nadeel van zijn FC Aalsmeer uit. Calvin Koster en Burak Sitil werden na een flink opstootje met een rode kaart weggestuurd. Met negen tegen tien was er niet meer tegen Xerxes/DZB op te boksen: 1-2.

De gedachten van Van Garderen gingen terug naar een moment vlak voor rust. Bij een 1-0 voorsprong brak Calvin Koster op snelheid door en schoffelde Mike Navajas Sanchez hem op ongehoorde wijze onderuit. Koster stond op, liep met zijn borst tegen Navajas Sanchez aan, waarna de vlam in de pan sloeg. Koster werd bij zijn keel gegrepen, Aalsmeer-aanvoerder Burak Sitil probeerde het opstootje te sussen en tot ieders verbazing werden beide Aalsmeerders van het veld gestuurd door scheidsrechter Raven, net als Ilyas Culad Oulad (Xerxes/DZB).

“Zo’n scheidsrechter helpt de hele wedstrijd naar de kloten. En degene van de aanslag op Calvin krijgt niets. Onbegrijpelijk”, verbaasde de oefenmeester zich. “Als je het opstootje met een normale gele kaart afdoet, is er niets aan de hand. De scheidsrechter vertelde te zijn afgegaan op zijn neutrale assistent. Maar ik snap nog steeds niet waarop die rode kaarten gebaseerd zijn. Op de beelden is ook te zien dat mijn spelers weinig verkeerds doen. Ik voel me echt genaaid. Dit verdienen we niet.”

Tot dat moment had FC Aalsmeer alles onder controle, gesteund door een vroege voorsprong. Na vier minuten benutte Sitil een strafschop om de score te openen. Xerxes/DZB kreeg de vrijheid om op te bouwen, tot de middenlijn. “Daarna pakten wij ze aan. De vroege treffer was natuurlijk een ideaal scenario. Daardoor konden we nog een beetje compacter spelen.”

Met negen man was dat een stuk moeilijker. Ook speelde de vermoeidheid een rol. Doelman Nick van der Wiel ging onder een voorzet vanaf de rechterkant door, waarna Bruce van Kesteren de Rotterdammers op gelijke hoogte kon brengen: 1-1. Vlak daarna kreeg de thuisploeg een grote kans op een vernieuwde voorsprong, alleen verdween een schitterende lob van de ingevallen Lilinho Martins net langs de verkeerde kant van de paal.

Tien minuten voor tijd maakte Brandon Koneman er 1-2 van, door Van der Wiel van dichtbij kansloos te laten. “Op een gegeven moment was het niet meer te houden”, zag Van Garderen. “We hebben nog geprobeerd voor de 2-2 te gaan. Het is echt pure klasse hoe hard de jongens voor elkaar gewerkt hebben. Zij hebben er alles aan gedaan om punten te pakken.”

Door de nederlaag verdwijnt FC Aalsmeer uit het linkerrijtje en zakte de middenmoter naar de achtste plek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Ton van Eenennaam

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)