Duel tussen AMVJ en HBOK in evenwicht

AMVJ en HBOK hielden elkaar zaterdagmiddag in evenwicht. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel, wat een terechte afspiegeling was van de wedstrijd.

Bekijk alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tussen de twee ploegen. Dat bleek al in de openingsfase, want er kwam een hoop strijd in het duel kijken. Vooral op het middenveld werd hard tegen hard gespeeld, waardoor beide ploegen de eerste minuten niet in staat waren om tot grote kansen te komen. De eerste kans kwam pas na ruim een kwartier spelen. Het was AMVJ dat Rene Boer wist te bereiken. Hij gaf de bal aan Moamar Heerenveen, die de laatste weken enorm in vorm is, maar de buitenspeler slaagde er niet in om Joey Potveer te verschalken.

De kans van Heerenveen was het breekpunt van de wedstrijd, want ook HBOK begon kansen te creëren. Zo waren het Nabil El Gourari en Angelo Groen die de mogelijkheden kregen om de score te openen, maar beiden kregen ze het niet voor elkaar om de bal langs Dennis Frijn te werken. Waar AMVJ gedurende de eerste helft het meeste balbezit had en probeerde om HBOK uit elkaar te spelen, lukte het HBOK op ten duur steeds meer om uit de counter gevaarlijk te worden. Steeds was het de sterk keepende Frijn die de 0-0 stand op het scorebord hield. Daarmee bleef in de rust de brilstand op het scorebord.

HBOK wist in de tweede helft wél snel tot scoren te komen. Hoewel Tom de Lange kort na rust eerst op de keeper stuitte, was het vlak daarna Omar El Aamrani die uit een prachtige indraaiende vrije trap voor de 0-1 zorgde. Het kwam als een flinke klap voor AMVJ dat er vervolgens alles aan deed om weer terug in het duel te komen. Zo probeerde het in standaardsituaties Lionel Grootfaam te bereiken, maar de middenvelder kopte over.

De tijd begon te dringen voor AMVJ en dus besloot trainer Ricky Kumar zowel Devery Nico Boldewijn als Teddy Mijnals in de ploeg te brengen. Het was een gouden wissel, want de thuisploeg werd zodoende gevaarlijker op de vleugels. Het resulteerde zelfs in de 1-1, al leek het doelpunt buitenspel te zijn. De arbitrage besloot echter anders, waardoor de inzet van Tim Wulffraat de gelijke stand op het scorebord bracht. Aan het einde van het duel kreeg AMVJ nog kansen op een overwinning en werd HBOK nog enkele keren uit een counter gevaarlijk, maar uiteindelijk floot de scheidsrechter af en moesten beide ploegen het doen met een punt.

AMVJ-trainer Ricky Kumar was tevreden met het gelijkspel. “Van tevoren had ik in mijn hoofd dat een gelijkspel geweldig zou zijn. We speelden vandaag tegen een uitstekend voetballende ploeg, waartegen het gewoon lastig is om er goed doorheen te komen. Uiteindelijk komen we 0-1 achter en moeten we komen. Dan ben ik enorm blij dat we alsnog de gelijkmaker kunnen maken. Nu kijken we uit naar volgende week, als we tegen Zandvoort spelen. Het belooft een spannend duel te worden om de koppositie.”

Jan de Haze, oefenmeester van HBOK, was na afloop minder tevreden over het resultaat. “Vandaag hadden we simpelweg moeten winnen. Als je naar het spelbeeld kijkt, dan hebben we vandaag een hoop kansen gehad om het af te maken. Bij een 0-1 voorsprong hadden we volop mogelijkheden om het tweede doelpunt te maken, maar die maken we niet. Dan is het zonde dat we aan de andere kant een tegengoal krijgen.”

Tekst: Jordi Smit