Duel tussen DIOS en RODA ’23 eindigt in 2-2

In Nieuw-Vennep stond zondag de wedstrijd tussen DIOS en RODA ’23 op het programma. Allebei de ploegen zijn dit seizoen niet al te voortvarend begonnen, de teams bivakkeren in de onderste regionen van de zondag tweede klasse B. Zo staat DIOS laatste en de gasten uit Bovenkerk op een twaalfde plaats. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Tijdens de openingsfase waren er weinig mogelijkheden voor beide ploegen. Wel ging het spel op en neer. De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Tex Koster van RODA. De doelman van DIOS kon zijn poging net over de lat werken. De openingstreffer kwam op naam van Christopher Bito. Zijn schot verdween in het doel van DIOS. In de periode na de goal kwam RODA beter in de wedstrijd, maar de ploeg wist de score niet verder uit te breiden. Wel bleef DIOS enkele malen gevaarlijk voor de goal van de bezoekers komen.

In de tweede helft was RODA de bovenliggende partij. De ploeg bleef mogelijkheden krijgen om de score uit te breiden, echter wist de ploeg de kansen niet te benutten. Tot minuut 83 stonden de Bovenkerkers op voorsprong, echter kwam DIOS op gelijke hoogte. Uit een penalty schoot Rezgar Kasim de gelijkmaker binnen. In de slotfase dacht RODA er met de volle winst vandoor te gaan. Na een vrije trap van Koster gaf Bito de bal het laatste tikje: 1-2. Echter kwam DIOS in de blessuretijd toch nog op gelijke hoogte. Een vrije trap werd door iedereen gemist, waardoor de bal zo in het Bovenkerkse doel verdween. De goal werd gemaakt door Jeffrey Hoefkens.

Aankomende zondag neemt RODA ’23 het thuis op tegen Hooglanderveen. HBC versloeg afgelopen zondag Hooglanderveen met maar liefst 1-8. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de zondag tweede klasse B te zien.

Foto’s: Koos van der Leest