fbpx
Home / Hoofdklasse A zondag / Duel tussen Emmen en JOS Watergraafsmeer gestaakt na racisme

Duel tussen Emmen en JOS Watergraafsmeer gestaakt na racisme

Het duel tussen vv Emmen en JOS Watergraafsmeer is vanmiddag ongeveer een kwartier gestaakt vanwege racisme. En dat terwijl dit weekend nota bene alle clubs in actie kwamen tegen racisme, naar aanleiding van de gebeurtenissen vorige week bij FC Den Bosch.

Tijdens het duel met vv Emmen riep iemand vanaf de zijlijn ‘zwarte piet’ richting JOS-speler Richmond Bossmann. Daarop sprongen hij en diverse teamgenoten over het hek heen, op zoek naar de boosdoener. De scheidsrechter besloot daarop het duel stil te leggen en beide teams zochten de kleedkamers op.

De man die zwarte piet geroepen had, meldde zich vervolgens bij het bestuur van vv Emmen. “Hij bood zijn excuses aan en heeft er enorm spijt van. Maar we hebben hem wel van het sportpark verwijderd. Daarna hebben wij aan de spelers en het bestuur van JOS onze excuses gemaakt. Dit mag absoluut niet”, vertelt bestuurslid Gerry Hoff van vv Emmen aan het Algemeen Dagblad.

Diverse spelers van JOS Watergraafsmeer waren flink van slag, maar de Amsterdamse clubs is blij met hoe Emmen het heeft opgelost. De wedstrijd werd vervolgens uitgespeeld en eindigde in 1-1.

Send this to a friend