Duel tussen FC Breukelen en ZOB blijft 0-0

De wedstrijd tussen FC Breukelen en ZOB eindigde alweer in een gelijkspel. Werd het in de Zuidoostbeemster nog 2-2, in Breukelen werd er niet gescoord door beide teams. Gezien de kansenverhouding had een overwinning voor ZOB niet misstaan, maar gezien de verhoudingen in het veld van deze sportieve wedstrijd, was de 0-0 een terechte uitslag.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd ging redelijk gelijk op, zonder dat beide ploegen voor gevaar konden zorgen voor beide doelen. Halverwege de eerste helft kwam ZOB voor het eerst gevaarlijk door. Een snelle combinatie tussen Dennis Jansen en Stefan van Wonderen, waarna de voorzet bij Dennis Pals kwam. Zijn inzet ging net naast. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, al hanteerde Breukelen wel veel de lange bal omdat het bij ZOB organisatorisch goed stond. Met 33 minuten op de klok had ZOB op voorsprongen moeten komen. Van Wonderen ging goed door over de rechterkant, zijn voorzet kwam bij de vrijstaande Jansen terecht. Zijn kansrijke poging werd gestopt door de doelman van FC Breukelen. Daarna stuurde Dave Ninteman, met een fraaie pass, Van Wonderen diep. Van Wonderen draaide weg bij z’n tegenstander en schoot. Met een fraaie redding wist Breukelen-doelman Nick Turksma de inzet te keren. Op slag van rust keerde ZOB-goalie Danny Been een inzet van de Breukelen-spits.

Na de rust blijft het spelbeeld hetzelfde, het was ZOB dat de betere kansen kreeg. In de vijftigste minuut was er een fraaie combinatie aan de rechterkant tussen Colin Coenderman en Jansen. Laatstgenoemde bracht met een steekpass Pals in kansrijke positie bracht. Het schot ging net voorlangs het doel van keeper Turksma. Met ongeveer een uur op de klok kwam de thuisploeg gevaarlijk door. Vanaf de linkerkant schoot de spits maar net voor langs. In de slotfase zijn er nog twee hectische momenten voor beide doelen. In de negentigste minuut werd een corner van Jansen door Rowin Mol goed ingekopt, maar een verdediger weet voor de lijn redding te brengen. Een minuut later gebeurde bij het doel van Danny Been hetzelfde, nu wordt de inzet uit een corner van de lijn gekopt door Danny Streekstra.

Door de andere uitslagen in de competitie loopt ZOB een punt uit, maar gezien de kansen hadden dat er ook drie kunnen zijn.  Zaterdag komt Zuidvogels op bezoek. Tegen deze ploeg heeft de ploeg van trainer Mohad Zaoudi nog wat goed te maken na de 4-1 nederlaag in Huizen. Klik hier voor de overige uitslagen, standen en het programma van de zaterdag eerste klasse.