Duel tussen HBOK en DVVA komt vroegtijdig ten einde

De wedstrijd tussen HBOK en DVVA is niet volledig afgemaakt. Na tien minuten in de tweede helft staakte de scheidsrechter het duel vanwege een blessure die hij opliep. Daardoor maken beide ploegen de wedstrijd op een later moment af.

HBOK stond voor de winterstop overtuigend bovenaan in de tweede klasse, maar de laatste weken veranderde dat. Waterwijk liet een aantal uitstekende wedstrijden zien en slaagde er deze week in om na een inhaalduel de koppositie over te nemen. Het was voor HBOK daarom cruciaal om van DVVA te winnen, om zo de aansluiting met Waterwijk niet te verliezen. Met DVVA trof het echter geen eenvoudige tegenstander, want Lex van der Horst had zijn ploeg uitstekend geprepareerd.

Het voetbalsterke HBOK had op het matige veld van DVVA moeite om het spel te maken. Daar maakte de thuisploeg volop gebruik van, want na balverlies probeerde het team razendsnel de voorhoede te bereiken. Voor grote kansen zorgde dat echter niet, al had HBOK deze eveneens niet. Waar beide doelmannen een aantal keer goed stonden opgesteld, was het op andere momenten een gebrek aan scherpte dat ervoor zorgde dat de stand op 0-0 bleef staan.

Nog voor rust kreeg HBOK het echter voor elkaar om de openingstreffer te forceren. Waar het eerst Romello Austin nog was die de keeper raakte, zorgde Max Sajet even later alsnog voor de 0-1. Hij kwam oog in oog met de doelman te staan en kon weinig anders doen dan de bal over de doelverdediger van DVVA te wippen. De bal daalde vervolgens precies op het juiste moment, waardoor HBOK met een voorsprong naar de kleedkamers ging.

In de tweede helft ging HBOK nadrukkelijk op zoek naar een verdubbeling van de voorsprong. De bezoekers kregen daarvoor al enkele goede kansen. De wedstrijd kon na 55 minuten spelen echter niet meer doorgaan vanwege een blessure bij de arbiter. Deze kreeg last van zijn kuit, waardoor hij er gedwongen voor moest kiezen om het duel te staken. Het is vooralsnog onbekend wanneer de laatste 35 minuten plaatsvinden.

“We hadden het vandaag lastig”, liet Juan Fernandez Coto na afloop weten. “Mede door het veld was het lastig om tot grote kansen te komen. Dat probeerde we wel en daaruit maakte we een goede treffer. In de tweede helft probeerden we door te drukken, maar helaas kwam de wedstrijd vroegtijdig ten einde.”

Van der Horst zag dat zijn ploeg hard werkte tegen HBOK. “De tegenstander had het moeilijk tegen ons en dat kwam omdat we goed stonden”, stelde hij. “We hebben te maken met een smalle selectie, waardoor het niet altijd even eenvoudig is om een resultaat te boeken. Ik denk dat we tevreden mogen zijn over wat we hebben laten zien.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)