Home / Algemeen / Duel tussen NFC en DIO ontspoord bij 7-0 tussenstand

Duel tussen NFC en DIO ontspoord bij 7-0 tussenstand

Met nog twintig minuten op de klok en een 7-0 voorsprong op het scorebord hoopte Ruud Visser op dubbele cijfers van zijn NFC tegen hekkensluiter DIO. Net zoals in de heenwedstrijd (11-0). Opeens sloegen de stoppen door bij de bezoekers uit Haarlem, waarna de wedstrijd werd gestaakt inclusief vijf rode kaarten.

Het ging allemaal lekker. Binnen een minuut leidden de Amstelveners met 1-0, voor de rust was de voorsprong uitgebreid naar 5-0 en NFC speelde tegen tien man omdat de aanvoerder een rode kaart kreeg vanwege het gebruiken van een ‘naar woord’. Nadat de thuisploeg in de tweede helft uitliep naar 7-0, ging het helemaal mis.

Een verdediger van NFC werd opeens in zijn gezicht gespuwd en aan zijn oor getrokken. Als reactie hierop gaf hij de dader een trap na, waarna het allemaal ontspoorde. Visser noemde het na afloop ‘een chaos’. “Het was verschrikkelijk. Eén grote vechtpartij. De aanvoerder stormde meteen als een debiel het veld in, ik weet niet wat hij allemaal heeft gebruikt. Ik heb de scheidsrechter geen rode kaart zien trekken, maar begreep na afloop wel dat dit er twee voor ons en drie voor DIO waren, waaronder die aanvoerder in de eerste helft.”

Direct na afloop werd er een rapport opgemaakt door de grensrechter van NFC als getuige. “Ik ben benieuwd wat hiermee gaat gebeuren, want je weet nooit wat de KNVB met zulke dingen doet.” Dit kunnen de Amstelveners niet goed gebruiken in de strijd om het kampioenschap. “We wilden echt een grote uitslag neerzetten, want het doelsaldo is bepalend bij een gelijke stand. Ik heb er ontzettend de pest in dat het zo is gelopen.”

Foto George Melchers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)