Duel tussen OFC en Hollandia in evenwicht

OFC heeft de uitstekende competitiestart geen vervolg kunnen geven. De Oostzaners sloten hun eerste twee duels winnend af, maar speelden zondagmiddag gelijk tegen Hollandia.

De wedstrijd tegen Hollandia was een vervelend duel voor OFC. De tegenstander koos ervoor om in een verdedigende 5-4-1 formatie OFC te lijf te gaan en vooral te gokken op de counter. Het was een juist besloot van de trainer van Hollandia, want de thuisploeg kwam in de eerste helft moeizaam aan voetballen toe. Lange tijd speelde OFC in een te laag tempo om het Hollandia moeilijk te maken, terwijl de club ondertussen zelfs op achterstand kwam te staan. OFC-keeper Petar Stsokovic was het die het voor elkaar kreeg om de bal in eigen doel te boksen: 0-1. Hollandia kreeg aan het einde van de tweede helft zelfs de mogelijkheid om de score te verruimen, maar OFC kwam met de schrik vrij.

OFC-trainer Roy van der Mije wist dat er in de tweede helft wat moest gebeuren en koos ervoor om wat wisselingen in het elftal aan te brengen. Daarmee kwam meer creativiteit op het middenveld en vond OFC eerder de ruimte om richting het vijandelijke doel op te stomen. De gelijkmaker kwam dan ook niet als een verrassing. Mukhtar Suleiman mocht een terecht gegeven strafschop nemen en stelde niet teleur: 1-1. OFC drukte vervolgens door om ook de winnende treffer op het scorebord te krijgen. De Oostzaners slaagden daar echter niet in, terwijl Hollandia aan de andere kant er nog een aantal keer snel uitkwam. Gevaarlijk werden die situaties echter niet, waardoor OFC de wedstrijd met een punt op zak afsloot.

“Achteraf hadden we deze wedstrijd alleen maar kunnen verliezen”, stelt Van der Mije. “Gelukkig hebben we er een gelijkspel eruit gehaald. De jongens die startten, speelden vanuit hun positie en taken. Dat is prettig, maar in deze wedstrijd hadden we de nodige creativiteit nodig. Het is zaak dat we in de toekomst in verschillende formaties kunnen spelen, zodat we deze wedstrijden niet meer spelen. Nu is het heel snel deze wedstrijd vergeten, leren van de fouten die we hebben gemaakt en op naar Oss toe.”

Tekst: Jordi Smit