Duel tussen Waterwijk en DVVA blijft in evenwicht

Het is Waterwijk niet gelukt om een thuisoverwinning te behalen tegen DVVA. De nummer twee van de tweede klasse speelde met 2-2 gelijk tegen DVVA.

Waar Waterwijk vroeg in de wedstrijd wat mogelijkheden kreeg, was het DVVA dat op een voorsprong kwam te staan. Barry Smitz kreeg de bal in het zestienmetergebied tegen zijn hand aan, waarna Julian Laan de openingstreffer maakte. Via Selcukhan Okay kwam Waterwijk echter weer terug in de wedstrijd. In de blessuretijd was hij de maker van de 1-1, waarmee het een harde klap aan DVVA gaf.

Na de theepauze was hetzelfde spelbeeld te zien en waren het de bezoekers die opnieuw op voorsprong kwamen te staan. Deze keer was het Friso Kaashoek die de bal tijdens een afgeslagen corner tegen de touwen aan schoot: 1-2. Waterwijk had vervolgens nog een half uur om de gelijkmaker te forceren en dat lukte. Lesley Vlieger kopte raakte, waarna Waterwijk ook nog hoopte om voor de zege te gaan. Daar slaagde de club echter niet in.

“Het is natuurlijk zonde dat we punten verspelen, maar helaas zitten we in zo een fase”, stelde Ben Vis na afloop van de wedstrijd. “Gelukkig hebben we nog een punt overgehouden in dit duel.” Volgende week wacht voor Waterwijk dé wedstrijd tegen koploper HBOK. “We moeten die winnen om voor het kampioenschap in de race te blijven. Ik weet zeker dat we alles gaan geven.”

Voor DVVA is het voornamelijk belangrijk om zich zo snel mogelijk veilig te spelen. “Het was een repeterend verhaal dat we vooraf hard ons best moesten doen om een selectie bij elkaar te krijgen”, vertelde Lex van der Horst. “We besloten het vandaag compact te houden en te loeren op de kansen die we kregen. Dat strijdplan hebben mijn spelers perfect uitgevoerd.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)