Home / Zondag 3c / Dure nederlaag voor Sporting Martinus tegen Diemen

Dure nederlaag voor Sporting Martinus tegen Diemen

In de strijd om de titel heeft Sporting Martinus een dure nederlaag geleden. Op bezoek bij Diemen werd met 4-0 verloren. Daardoor staat Sporting Martinus, lange tijd zelf koploper, plotseling 4 punten achter op koploper De Meer.

Sporting Martinus begon nog prima aan het duel en kreeg zelf een eerste kans, maar daarna viel het niveau snel terug. Diemen stond achterin als een blok en loerde op de counter via enkele rappe aanvallers. Deze tactiek bleek te werken en zijn vruchten al snel af te werpen. Na een kwartier stond het al 2-0 voor de thuisploeg. De 1-0 was een snelle uitbraak, voorzetten en intikken. De tweede tegentreffer eveneens uit een uitbraak, maar nu van afstand keurig in de verre hoek; Valentino Meulmans was kansloos. Bij de derde tegentreffer vlak voor rust ging de goalie minder vrijuit; uitkomend kwam hij in botsing met Yvo Bary, waardoor de lege goal door de Diemer-aanvaller werd gevonden.

Trainer Verhoek wisselde maar liefst 3 man in de rust. David Soesan, Joël Cornwall en Siem Klok bleven achter in de kleedkamer. Voor hen in de plaats Niek Koning, Luka Musimi en Matthijs Boersma. Even na rust leken de verse krachten en de donderspeech te werken. Er werd meer arbeid en strijd geleverd en Diemen kwam onder druk te staan. Toch was er geen doorkomen aan en pas een kwartier voor tijd waren mogelijkheden om tot scoren te komen, onder andere via Ralph Rekkers van dichtbij en Musimi van afstand. Diemen hield het doel echter schoon en kon via de counter nog gevaarlijk worden. Daar pakte Meulmans enkele goede ballen, al was hij even voor tijd toch kansloos als weer een snelle uitbraak nu wel raak is; 4-0 wat tevens de eindstand was vandaag.

Trainer Verhoek: “Ik kan vandaag niemand wat verwijten. Ze hebben geknokt en gestreden om vandaag een goed resultaat neer te zetten. Maar als je 4 of 5 basisspelers mist, waaronder je aanvoerders, dan valt er wat weg in je organisatie. Daarnaast maakte het vandaag niet uit hoelang we zouden voetballen, de bal zou er toch niet in gaan. Zeker in het begin van de wedstrijd, maar ook later in het vervolg, kunnen of moeten wij er een paar maken.. Maar goed, het is een harde tik, kost ons maar drie punten. Wij staan er volgende week gewoon weer!”

Bron: Alex van Elven