Duur puntverlies voor DVVA tegen Jong Holland

Op bezoek bij Jong Holland heeft DVVA kostbare punten laten liggen in de strijd om plek 2. Die plek zal aan het einde van het seizoen recht geven op rechtstreekse promotie, aangezien aanstaande kampioen AFC niet mag promoveren. In Alkmaar eindigde het duel tussen Jong Holland en DVVA in 1-1.

In de openingsfase was DVVA een keer gevaarlijk met Julian Laan, die hard uithaalde, maar de vuisten van Nick Blaauw vond. Aan de andere kant appelleerde Jong Holland twee keer voor een penalty, nadat Jort Feijen en Jesper Mannes naar de grond gingen, maar beide keren ging de bal niet op de stip. Vlak voor rust kwam DVVA op voorsprong. Een uithaal van Maxim de Swaan eindigde op de paal, waarna Spanninga in de rebound scoorde. Bij Jong Holland dachten ze aan buitenspel en ging de vlag omhoog, maar de scheidsrechter ging daar ook na overleg niet in mee. Zo stond het bij rust 0-1.

In de tweede helft begon DVVA sterk en hield doelman Nick Blaauw Jong Holland in de wedstrijd. Maar naarmate de tweede helft vorderde kwam Jong Holland steeds vaker in de buurt van het Amsterdamse voetbal. Zo eindigde een vrije trap van Lars Boekel op de vuisten van Lode van Hattum en was ook een vrije trap van Jay Haanraads gevaarlijk. Maar vijf minuten voor tijd viel de 1-1 alsnog. Bram Dekker werd in de zestien gevloerd door Sem Barendse, waarna de bal op de stip ging. Bas Blankendaal benutte de penalty. In blessuretijd leek Jort Feijen nog even de 2-1 op de schoen te hebben, maar hij schoot te gehaast.

Een punt dus voor DVVA, dat daarmee de voorsprong op nummer 3 Koninklijke HFC zag slinken, nummer 4 Arsenal staat op vijf punten achterstand. Overigens kan Koninklijke HFC ook niet promoveren.  Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a