DVVA behaalt ruime zege op onscherp OSV

DVVA heeft in de laatste speelronde van de maand november een overtuigende zege geboekt op OSV. De mannen van Lex van der Horst wonnen met 4-0.

Het Amsterdams onderonsje beloofde een mooi duel te worden. Beide ploegen laten dit seizoen zien graag het spel te willen maken, waardoor zij elkaar naar verwachting veel ruimte gingen geven om te voetballen. DVVA kwam beter uit de startblokken en kwam na een gemiste poging van Sander Fillet op een voorsprong te staan. Fillet gaf in het centrum van het veld een schitterende steekpass op Julian Laan die de bal eenvoudig langs Loek Jacobs werkte: 1-0.

OSV bleef na de achterstand moeite houden om dezelfde scherpte en energie in de wedstrijd te leggen als DVVA deed. Het was daarom niet verrassend dat de thuisploeg ook op een 2-0 stand kwam te staan. Adil Jamal leed gevaarlijk balverlies tijdens de opbouw, waardoor Fillet de bal zomaar mocht oppikken en deze tegen de touwen aan werkte. Na de tweede treffer kwam OSV meer tot leven, maar het lukte de ploeg van Maurice Renger voor rust niet meer om te scoren.

Vroeg in de tweede helft vond het sleutelmoment in de wedstrijd plaats. Wegens aanmerkingen op de leiding kreeg Nicky Roele zijn tweede gele kaart en moest hij naar de kleedkamer toe. Opvallend genoeg begon OSV na de rode kaart het spel meer te maken, al leverde het nog geen grote kansen op. De hoop was daarom dat de bezoekers nog konden verrassen, maar Bjorn Ouwehand maakte aan alle illusies een einde. De middenvelder werkte de bal na een schitterende aanval in het doel: 3-0.

Renger probeerde met zijn ploeg nog een aansluitingstreffer te forceren, maar OSV bleek telkens niet in staat om de trekker over te halen. Ondertussen bleef DVVA loeren op de tegenaanval. Nadat Fillet de bal in de handen van de keeper schoot, maakte hij hét doelpunt van de middag. Vanaf 30 tot 40 meter afstand zag hij Jacobs ver van zijn doel af staan. Hij probeerde het daarom eens van grote afstand. Jacobs deed er vervolgens alles aan om de bal nog aan te raken, maar het schot bleef buiten zijn bereik: 4-0. Het was ook de eindstand van het duel.

Van der Horst zag zijn ploeg zaterdagmiddag goed voor de dag komen. “We lieten vandaag zien goed onze taken uit te voeren”, stelt hij. “Hoewel we nog geen eens zo hoogstaand voetbalden, hebben we een verdiende overwinning geboekt. Hopelijk kunnen we deze vorm de komende maanden meenemen.”

OSV-trainer Renger was minder tevreden over wat zijn ploeg liet zien. “Tijdens de warming-up zei ik al dat we scherp moesten zijn, want anders stonden we zo op een achterstand. Dat bleek wel tijdens de wedstrijd. Zij straften onze fouten namelijk slim af. Helaas konden we het mede door de rode kaart niet meer omdraaien.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)