DVVA beleeft in laatste half uur tegen Zandvoort een nachtmerrie

DVVA leek zaterdagmiddag op weg te zijn naar een ruime overwinning op SV Zandvoort, maar in de slotfase van het duel ging het gruwelijk mis voor de mannen van Lex van der Horst. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 7-4 nederlaag.

De Amsterdammers reisden met een krappe spelersgroep af richting Zandvoort, maar kwam desondanks op een voorsprong te staan. Julian Laan maakte het doelpunt en gaf DVVA daarmee het vertrouwen dat het nodig had. Hoewel Zandvoort wel enkele keren dichtbij de gelijkmaker was, bleef de ruststand op 0-1 steken.

Aan het begin van de tweede helft hield DVVA de linies slim gesloten en kwam het op een ruimere voorsprong te staan. Achtereenvolgens Sander Fillet, Job Arntz en opnieuw Laan zorgden voor een 0-4 voorsprong, waarmee de wedstrijd beslist leek te zijn. Door het drukke programma van de voorbije maanden lukte het DVVA echter niet meer om het niveau vast te houden.

Hoewel het met nog een half uur te gaan nog geen treffer tegen had, beleefde het vervolgens een nachtmerrie. Zandvoort stond, mede door een gegeven strafschop, binnen een paar minuten op 4-4 en kwam zelfs op een 5-4 voorsprong te staan. Daarna kreeg DVVA nog wel de kans om weer op gelijke hoogte te komen, maar daarin slaagde het niet. Aan de andere kant van het veld was het nog wel tweemaal raak, waardoor DVVA verrassend ruim verloor.

Van der Horst wist na afloop niet wat hij had meegemaakt. “Anderzijds kan ik deze gasten gewoon niets verwijten”, benadrukte de oefenmeester. “We doen het al het gehele seizoen met een krappe selectie en we merken dat de pijp inmiddels echt leeg begint te raken. We blijven echter achter elkaar staan en willen het competitieseizoen goed afsluiten.”