DVVA verliest en spelers druipen teleurgesteld af

DVVA blijft groeien, maar morst wel twee punten tegen Montfoort

Het puntenverlies voor DVVA zal zuur hebben aangevoeld: op eigen grasveld kwamen de Amsterdammers niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Waar er in de eerste zestig minuten geen vuiltje aan de lucht leek, liet een kansen missend DVVA zich daarna lelijk verrassen door het lager geklasseerde Montfoort.

Het was DVVA dat de lakens uitdeelt op een heel slecht bespeelbaar grasveld. Het regende pijpenstelen in De Watergraafsmeer, dat de doorgaans goede grasmat veranderde in een heuse modderpoel. Lennart Bril, goed voor ’twee doelpunten’ deze middag, zag het met lede ogen aan. ,,Toch vind ik dat we goed positiespel konden spelen. We hebben verdedigend geen enkele kans weggeven. We speelden, ondanks de moeilijke omstandigheden, ons eigen spel. De beloning kregen we na een uur voetballen.”

Het was Bril zelf die zijn ploeg op voorsprong zette en zelfs zijn productie verdubbelde. In eerste instantie keurde arbiter Waterler het tweede doelpunt van Bril goed. ,,De grensrechter stak zijn vlag omhoog en na overleg werd mijn tweede goal alsnog afgekeurd”, treurde Bril na afloop. ,,Dave Severins schoot op doel en de keeper van Montfoort (Robin Vianen, red.) loste het schot. Ik kwam achter de man vandaag, ik reageerde gewoon alerter op de bal die in mijn richting rolde. Zo kon ik de bal eenvoudig in het doel lopen.” De arbiter keurde na kort beraad het doelpunt alsnog af. Een domper.

Dat bleek tegelijk het kantelpunt te worden, want Montfoort gooide vanaf dat moment de schroom van zich af. Trainer-coach Gert Kruys van Montfoort stuurde zijn manschappen voor de verandering eens vooruit, en met succes. Don Mimpen wist vijf minuten voor tijd de gelijkmaker in de touwen te jagen: 1-1. DVVA kreeg daarna weinig mogelijkheden. En daarmee werd het puntenverlies een feit.

,,We houden hier een zuur gevoel aan over. We verspelen twee punten, we hadden er drie verdiend. Ik vond Montfoort ondermaats, zeker gezien hun geschiedenis van de laatste jaren. Dat doen wij toch goed. Ik zie en ervaar groei in ons team, zaterdagmiddag even zonder bevredigend resultaat”, analyseerde Bril tot slot.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Eerste klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)