DVVA blijft overeind in kansenregen AFC

Zaterdag stond een topper op het programma in de tweede klasse. Koploper AFC ging op bezoek bij nummer twee DVVA, dat drie punten minder had maar wel een duel meer gespeeld. Bij winst kon AFC dus afstand nemen, terwijl DVVA bij winst juist dichterbij kon kruipen. Maar van beiden was geen sprake: het duel eindigde in 1-1.

Al binnen de minuut ontstond de eerste kans voor de koploper. Younes Ouaali schoot via goalie Lode van Hattum op de paal, waarna de bal achter ging. Maar het duurde niet lang voor de 0-1 alsnog viel. Op aangeven van Soufiane Hetli maakte Jaimy Roemer er in de derde minuut 0-1 van. Er volgden snel meer kansen voor AFC. Bijvoorbeeld toen Van Hattum uitgleed bij een doeltrap en Max de Bruijne zomaar een kans bezorgde. Hij lobde de bal echter over. Daarna leek DVVA een beetje wakker te worden en maakte het pardoes de 1-1 via Jelle Spanninga.

De thuisploeg begon was dreigender te worden, maar AFC bleef de bovenliggende partij en kreeg de beste kansen. Zo raakte Hetli halverwege de eerste helft de paal en schoot hij een paar minuten later net voorlangs. Ook de Bruijne kreeg nog een niet te missen kans, maar kreeg het voor elkaar om de bal van twee meter afstand hoog over te jagen. Aan de andere kant had DVVA nog een mogelijkheid gehad met Jari van der Meer, maar de doelman van AFC kon redden met zijn voet. Zo stond het bij rust past 1-1, wat een wonder mocht heten.

Na rust ging AFC door waar het gebleven was en leek het een kwestie van tijd tot de 1-2 zou vallen. Milan Eliasar schoot na een goede actie net naast en even later leek Ouaali de 1-2 te maken. Uit een moeilijke hoek wist hij op doel te schieten. Van Hattum had de bal niet klem en viel uiteindelijk met bal en al in het doel, maar de scheidsrechter had een overtreding gezien. Zo’n twintig minuten voor tijd dachten de bezoekers weer op voorsprong te komen. Dit keer scoorde De Bruijne uit de rebound van een vrije trap, maar de goal werd uiteindelijk afgekeurd. Aan de andere kant kreeg DVVA ook nog twee mogelijkheden. Een vrije trap nadat Lennart Bril was gevloerd ging ruim over en een afstandsschot werd gekeerd door Van Hattum. In de slotfase zat voor AFC alweer het aluminium in de weg, want Hetli raakte uit een vrije trap de paal.

Het zat de koploper dus niet mee, waardoor ook na negentig minuten nog 1-1 op het denkbeeldige scorebord stond. Voor DVVA absoluut een gewonnen punt, voor AFC twee punten verloren. De koploper krijgt volgende week Arsenal op bezoek, terwijl DVVA op bezoek gaat bij EVC. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)