DVVA boekt nipte overwinning op FC Almere

DVVA heeft het uitduel met FC Almere winnend afgesloten. De Amsterdammers wonnen met 0-1, maar de eindstand had zeker in de tweede helft ruimer kunnen uitvallen.

De ploeg van Lex van der Horst begon moeizaam aan de wedstrijd. Mede door personele problemen was DVVA zoekende, terwijl FC Almere enkele kansen creëerde. Die gingen er niet in. Vervolgens kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en drukten ze de tegenstander terug op de eigen speelhelft. Waar het erin slaagde dat FC Almere nauwelijks meer in de buurt kwam van het vijandelijk doelgebied, lukte het ook aan de andere kant van het veld niet om tot grote mogelijkheden te komen.

Na rust kwam DVVA uitstekend uit de startblokken en liet het elftal ijzersterk spel zien. Het was daarom wachten op de openingstreffer die op naam van Sander Fillet kwam te staan. Daardoor moest FC Almere komen. Het zorgde voor enkele onrustige momenten bij DVVA, waarbij de laatste ploeg eveneens kansen kreeg om de wedstrijd op slot te gooien. Dat liet de club echter na. Desondanks keerde DVVA met een 0-1 overwinning huiswaarts.

Van der Horst had een trots gevoel over zijn ploeg, zo liet hij na de wedstrijd weten. “De jongens hebben vandaag weer keihard gewerkt”, stelde hij. “Met alle kansen die we hebben gekregen, had de score hoger moeten uitvallen. Aan de andere kant moeten we simpelweg blij zijn met de drie punten.”