Lex van der Horst

DVVA boekt verdiende overwinning op Jong Holland

DVVA heeft in de openingswedstrijd van het seizoen een 4-1 overwinning geboekt op Jong Holland. Waar de ploeg van trainer Lex van der Horst met een 1-1 stand ging rusten, speelde het de tegenstander na de theepauze volledig weg.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

De Amsterdammers hadden vanaf de openingsfase het overwicht in het duel. Jong Holland kwam daardoor niet tot grote kansen, maar ook DVVA creëerde weinig. Achtereenvolgens Jouke Spanninga en Lennart Bril kregen mogelijkheden, alleen waren ze niet gelukkig in de afronding. Aan de andere kant was het echter wel raak, want Rik Wijnker van Jong Holland kopte bij een hoekschop raak: 0-1. De bezoekers konden niet lang genieten van de voorsprong. Job Arntz schoot bij een uitstekende actie in de lange hoek raak: 1-1.

Van der Horst benadrukte in de rust dat DVVA de bal sneller over het veld moest verplaatsen en dat resulteerde direct na rust in een voorsprong. Een voorzet van Arntz bereikte Bril die de bal het doel in werkte: 2-1. DVVA bleef de bovenliggende partij, maar had eveneens het geluk dat Jong Holland bij een nieuwe corner niet scherp genoeg was. Vervolgens vergrootten Guido de Graaf (uit de rebound raak) en Bril (voorzet van opnieuw Arntz) de eindstand nog tot 4-1.

“De overwinning is opzichzelfstaand uitstekend voor het moraal”, oordeelde Van der Horst na de wedstrijd. “We beschikken over een selectie met veel ervaring in de ploeg wat fijn is voor een trainer. Ze kunnen namelijk zélf onderdelen corrigeren op het veld en spelers op hun plek zetten. De sfeer is weer uitstekend binnen onze selectie, waardoor we uitkijken naar volgende week.”

Tekst: Jordi Smit