Home / Algemeen / DVVA duwt HBOK dieper in de blubber

DVVA duwt HBOK dieper in de blubber

De ‘kelderderby’ in de zaterdag tweede klasse A tussen DVVA en HBOK eindigde in een ruime 3-0 zege voor de ploeg van Jeroen Smakman. Max Hazewinkel was met een loepzuivere hattrick de grote man bij de geelzwarten uit Oost. De bezoekers komen ook met Jan de Haze aan het roer nog niet uit de put en staan stijf op een degradatieplek.

Het was voor Max Hazewinkel zo klaar als een klontje. Alle treffers kwamen van zijn schoen. Ook de tweede treffer, waar de kopbal van Sjoerd Geers voorafgaand toch niet de lijn passeerde. “Honderd procent drie goals van mij. Iedereen zag het. Ik mag hopen dat Sjoerd mij die goal ook gunt”, knipoogde de aanvaller die nu wel een ander DVVA ziet dan eerder dit seizoen. “Vandaag hebben we laten zien dat we niet bij onderste ploegen van de ranglijst horen. Het besef is er al een paar weken dat er wat moest gebeuren, anders wordt het echt een rotseizoen.”

Voor HBOK is het wel nog steeds een rotseizoen. De Zunderdorpers begonnen nog aardig aan het duel. Daarna zakte de formatie van De Haze flink door de ondergrens. “We komen qua conditie en gogme momenteel tekort. Het slimme, dat DVVA met meer heeft, ontbreekt bij ons. We hebben teveel dezelfde type voetballers. En nu we harder trainen, zie je dat niet iedereen het aan kan en krijgen we blessures”, reageerde De Haze die het zaterdag moest doen zonder onder andere Kid Ronday, Joey Noordenbos (geschorst) en Tim Beelen. In ruil daarvoor deed de oefenmeester onder meer beroep op Rudy Falizer, een speler van het derde elftal.

Het treffen startte tien minuten te laat op het derde veld (kunstgras). HBOK opende dapper en zorgde via Sverre Ubbels in de beginfase voor het meeste gevaar. Wiedemeijer mikte naast uit een voorzet van de flankspeler. Halverwege de eerste helft brak Ubbels wederom door en omspeelde doelman Davey Spaans. Een DVVA-been voorkwam daarna dat de bal bij Max Sajet belandde.

Na deze aardige fase van de gasten, kwam DVVA beter in de wedstrijd. De thuisploeg voerde het tempo op en zorgde met name via de gebroeders Hazewinkel voor de meeste dreiging. Timon kreeg de eerste grote kans, maar Raymond Dirven redde knap. Even later vond de aanvaller op aangeven van broer Max wel het net. Dit doelpunt werd echter afgekeurd. In het laatste kwartier voor de pauze kon HBOK Dirven bedanken dat het met 0-0 de rust in ging. De sluitpost stond een inzet van Koen van Haaren in de weg, tikte voor de zekerheid een afstandsschot van invaller Geers over de lat en voorkwam met de voeten een treffer van Timon Hazewinkel.

Zeven minuten na de pauze werd Dirven alsnog geklopt. Max Hazewinkel vond de verre hoek en bracht DVVA verdiend aan de leiding. Inmiddels was HBOK al behoorlijk het spoor bijster. Veel en snel balverlies, geen plan en veel ruimte achterin waar DVVA behoorlijk gebruik van maakte. Aanvoerder Tom de Lange – net terug van vakantie maar toch in de basis – probeerde de kar nog te  trekken. Tevergeefs, want DVVA kwam halverwege het tweede bedrijf op 2-0. Uit de rebound van een kopbal onderkant lat van Geers, tikte Max zijn tweede treffer binnen.

In het restant van dit duel was HBOK rijp voor de slachtbank. Met wat geluk hielden de bezoekers de schade nog enigszins beperkt. Een poging van Geers van een meter of dertig zeilde naast en Max Hazewinkel drukte het leer tegen de paal. Zijn hattrick bleef echter niet uit, want vijf minuten voor het einde zorgde Max voor de 3-0. In de slotminuten voorkwam Sverre Ubbels nog een treffer voor DVVA en ook aanvoerder Christiaan Brommersma kreeg de bal niet tegen de touwen.

De zege was voor DVVA zeer belangrijk in de strijd tegen de nacompetitie-plekken en directe degradatie. Max Hazewinkel en consorten hebben weer wat extra zuurstof. “Het was een beetje een degradatiekraker. Na de 1-0 knakte het bij hun. Een verdiende overwinning. We zijn niet echt in de problemen geweest. Je ziet dat het laatste weken, op AMVJ na (1-2 nederlaag red.) lekkerder loopt.”

De Haze moet flink aan de bak om HBOK in de tweede klasse te houden. ”We moeten echt vanaf het nulpunt beginnen. Keihard werken, op conditie komen en wat breder worden in de bezetting.  Na die 1-0 zie je dat we kwetsbaar zijn en dat het uit elkaar valt. Nog negen wedstrijden te gaan, er moet nu echt wat gebeuren.” Kijk hier voor de uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen

Foto’s: Rikus de Lange

Meer nieuws op de clubpagina(s)▼

Send this to a friend