DVVA en AMVJ houden punt over aan onderling duel

De wedstrijd tussen DVVA en AMVJ is in een gelijkspel geëindigd. De Amstelveners kregen het in de absolute slotfase van de wedstrijd voor elkaar om de 1-1 binnen te werken.

Beide ploegen hadden last van personele problemen, waardoor er in de eerste helft voornamelijk veel strijd te zien was. In veel kansen resulteerde het echter niet. Waar AMVJ in de eerste tien minuten een mogelijkheid kreeg om de openingstreffer binnen te schieten, werd DVVA vlak voor rust enkele keren gevaarlijk. Zo kreeg Julian Laan een goede kans, maar zijn schot ging naast het doel van de opponent.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft nauwelijks, totdat DVVA op een voorsprong kwam te staan. De thuisploeg, die met twee jongens uit het negende elftal speelde, zag uitgerekend Koen van Haaren de 1-0 binnenschieten. Wat volgde was een slotoffensief van AMVJ dat hard werkte om minimaal een punt binnen te halen. In de blessuretijd bracht Daan van Hees de bal met een vrije trap in het strafschopgebied. Bram van der Driest kopte de bal terug, waarna Teddy Mijnals de 1-1 maakte.

Het zorgde na afloop voor veel opluchting bij Ricky Kumar. “Ik denk dat we vandaag allebei met passie hebben gespeeld”, stelde de oefenmeester. “Als je dan in de laatste minuten de gelijkmaker maakt dan voelt dit natuurlijk als een gewonnen punt. We hebben vandaag de wilskracht getoond en dat is mooi om te zien.”

Voor Lex van der Horst voelde het juist als het verliezen van twee punten. “Wanneer je me het van tevoren had gevraagd dan had ik voor deze eindstand getekend. Naar de wedstrijd gekeken hoop je natuurlijk dat je de overwinning over de streep trekt. Het is natuurlijk zuur dat het niet is gelukt, maar ik heb respect voor hoe we vandaag hebben gespeeld.”