DVVA - FC Aalsmeer

DVVA en FC Aalsmeer houden punt over aan vermakelijk duel

Het duel tussen DVVA en FC Aalsmeer is in een gelijkspel geëindigd. Waar de Amsterdammers voor rust op een 2-0 voorsprong kwamen te staan, was de tweede helft voor de ploeg van Ted Verdonkschot.

DVVA begon ijzersterk aan de wedstrijd en kreeg het razendsnel voor elkaar om op voorsprong te komen. Uit een corner maakte Julian Laan bij de eerste paal de openingstreffer: 1-0. FC Aalsmeer bleef slordig in balbezit en kon daardoor niet voorkomen dat DVVA ook de tweede treffer maakte. Uit een omschakelmoment zorgde Denzel de Landes voor de 2-0.

DVVA - FC Aalsmeer

In het tweede bedrijf ging FC Aalsmeer achterin meer risico nemen. Dat pakte uitstekende uit voor de bezoekers, want via Arie de Vreugd wist de club de aansluitingstreffer te maken. Door de krappe selectie van DVVA begon de thuisploeg te wankelen en kreeg het ook nog de gelijkmaker tegen. Na het doelpunt van Axel Wendt wist FC Aalsmeer echter niet meer te scoren.

DVVA - FC Aalsmeer

“We hebben vandaag hard gevochten, maar het was helaas niet genoeg”, analyseerde Verdonkschot. “In de eerste helft begonnen we slap en gaven we het initiatief aan DVVA. Na rust hadden wij het betere van het spel en konden we zelfs nog winnen. Anderzijds heeft DVVA ook voldoende kansen gekregen in de wedstrijd, dus dit is wellicht wel een terechte uitslag.”

Lex van der Horst was voornamelijk trots op zijn spelersgroep. “Ik kan mijn ploeg niets verwijten, want ze hebben alles gegeven”, liet hij weten. “Als ik verschillende fitte wissels op de bank had zitten dan hadden we het misschien wel over de streep getrokken. Dat is helaas niet zo, waardoor we het moeten doen met wat kan. Het blijft op deze manier spannend in de competitie.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit
Bekijk hier alle foto’s van Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)