DVVA erkent meerdere in Zuidvogels

Aan het wekelijks binnenhalen van minstens één punt kwam voor DVVA bij het bezoek aan Zuidvogels in Huizen een einde. Reële teleurstelling over het resultaat was er aan Amsterdamse zijde zeker, maar tegelijk ook algemene erkenning dat de 2-0 einduitslag een logische afspiegeling was van de krachtsverhouding. Trainer Wilfred den Breejen kon er na afloop dan ook kort over zijn: “De tegenstander was vandaag een klasse beter.”

Hoewel de thuisploeg vanaf het allereerste fluitsignaal de lakens uitdeelde, mocht DVVA tot nog ruim halverwege de tweede helft hoop koesteren op het meenemen van opnieuw een puntje. Een scheidsrechterlijke beslissing, na het constateren van verdedigend hands in het doelgebied van DVVA-doelman Lode van Hattum, maakte aan die hoop abrupt een einde. Nigel van Zelst, de nummer zeven van Zuidvogels, wist namelijk wel raad met de toegekende strafschop: 1-0. In een ultieme poging, die eerder dit seizoen succesvol bleek, verhuisde de lange Jip Molenaar vanuit de laatste linie naar de spits. Dreiging leverde dat zeker op, al was het maar omdat Zuidvogels er onrustig op reageerde, maar het werd geen moment méér dan dreiging. Daarvoor liep het aanvallende zin deze middag namelijk absoluut te stroef bij DVVA. In de laatste wedstrijdminuut scoorde Zuidvogels zelfs nog een tweede keer, gebruikmakend van onzuiver ingrijpen van Van Hattum en de onvermijdelijke ruimte die de naar voren trekkende Amsterdammers lieten vallen.

Het aanvallend geen vuist kunnen maken was hét beeld van de wedstrijd. “Normaal zijn wij sterk in positiespel en houden we de bal goed in de ploeg, maar vandaag kwam dat totaal niet uit de verf,” erkende Den Breejen. “Eén keer aan de bal, een enkele maal twee keer en dan waren we hem weer kwijt. Komt bij dat het ons van begin af aan niet lukte om druk te zetten op de tegenstander. In de rust probeerde ik dat te repareren, waarna het in de tweede helft qua druk zetten inderdaad beter ging lopen. Maar tot de bal langer in de ploeg houden als wij ‘m veroverden leidde dat zeker niet. Daarom leden wij een terechte nederlaag tegen een beter voetballende tegenstander.”

Toch was op momenten zichtbaar dat DVVA voldoende potentie in de ploeg heeft om het in de eerste klasse heel goed te doen. In alle linies zoekt het elftal steeds naar de voetballende oplossing, ook als het even niet loopt. Die instelling leverde de promovendus inmiddels een flink aantal punten op. De nederlaag bij Zuidvogels was pas de tweede verliespartij in het seizoen. “Wij hoeven ons dan ook zeker niet te schamen, niet voor ons spel en niet voor de resultaten,” betoogde Wilfred den Breejen. “Je kunt DVVA niet vergelijken met een club als Zuidvogels, waar de organisatie rond de selectie al jaren is ingericht op zo hoog mogelijk spelen. Wij doen het op onze manier, met minder mensen en minder middelen, maar vergis je niet in ons. Mijn spelers willen absoluut het uiterste uit hun sportieve mogelijkheden halen. Daar gaan ze voor.”

In lijn met zijn laatste opmerking benoemde de DVVA-trainer dat hij en zijn ploeg qua doelstelling een beetje op twee gedachten hinken. “Handhaven in je eerste jaar in de Eerste klasse is een logisch seizoensdoel, maar eigenlijk willen wij met onze mogelijkheden in de selectie toch wel tegen de eerste drie van de ranglijst aanschurken. Jammer genoeg echter zijn we vandaag een stukje gezakt op de ranglijst (van vijf naar zes), maar goed we gaan vol goede moed weer door naar de volgende wedstrijden.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Eerste Klasse B

Tekst en foto: Jakob Kos

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)