DVVA geeft tegen Zandvoort 3-1 voorsprong uit handen

DVVA heeft woensdagavond een teleurstellend resultaat geboekt tegen SV Zandvoort. De Amsterdammers gaven een 3-1 voorsprong uit handen en speelden uiteindelijk met 3-3 gelijk.

De ploeg van Lex van der Horst begon onrustig en onzeker aan de wedstrijd, waardoor de eerste tien minuten voor Zandvoort waren. Vervolgens kwam DVVA beter in de wedstrijd en zorgde het zelfs voor een voorsprong. Julian Laan was de maker van de treffer. Wat volgde was een gelijk opgaand duel waarbij Zandvoort vlak voor rust de gelijkmaker tegen de touwen aan schoot.

Het was een teleurstelling voor DVVA, maar de thuisploeg kwam uitstekend uit de kleedkamer. Waar het binnen achttien seconde al op een voorsprong kon komen, zorgde het binnen vijf minuten voor de 2-1 én 3-1. Sander Fillet was de maker van de tweede treffer, terwijl Jari van der Meer de voorsprong ruimer maakte. Daarna kreeg DVVA nog voldoende kansen om meer treffers te maken, waardoor de wedstrijd over leek te zijn. In de slotfase was het echter Zandvoort dat via een hoekschop én vrije trap alsnog met een 3-3 eindstand naar huis ging.

Van der Horst baalde na het duel flink van het resultaat. “Als je op 3-1 komt te staan dan mag je die voorsprong nooit meer uit handen geven”, zo benadrukte de oefenmeester. “Dat is vanavond helaas wel gebeurd. Ik denk dat we na de 3-1 nog voldoende kansen hadden om de voorsprong te verruimen, maar jammer genoeg lukte dat niet. Dan krijgen we in de slotfase alsnog de deksel op onze neus.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)