Home / Algemeen / DVVA kan bij concurrent OSV niet uit negatieve spiraal komen

DVVA kan bij concurrent OSV niet uit negatieve spiraal komen

Trainer ben je in goede en in slechte tijden. Jeroen Smakman weet daar inmiddels alles van. Ook de oefenmeester van DVVA kreeg vorige week na de forse 2-7 nederlaag tegen Buitenveldert een flinke tik te verwerken. En het lek is nog niet boven voor de zaterdag tweedeklasser, die op bezoek bij concurrent OSV met 2-1 onderuit ging.

Door puntverlies van concurrent Amstelveen (3-3 tegen Castricum) en een nederlaag van HBOK (3-1 bij Jong Holland) staan de Amsterdammers nog wel op een veilige elfde plek. Toch leidt die notering tot teleurstelling. “De ranglijst liegt nooit. Dat is de keiharde realiteit”, zegt Smakman zelfbewust. “Het enige wat we kunnen doen is kneiterhard te werken. Er zitten een enorm verschil tussen onze boven- en ondergrens. We hebben het ontzettend moeilijk. Nu moeten we laten zien wat voor team we zijn. Vergeet niet: DVVA is een hartstikke leuke club, maar veel wedstrijden verliezen betekent ook hier gezeik en gedoe. En natuurlijk worden er vragen gesteld aan mij. ‘Wat is er aan de hand?’. Het heeft geen zin om je kop in het zand te steken. We staan waar we staan. Zo nuchter ben ik dan wel.”

Het begon nog goed voor de gasten. Eén van de eerste serieuze pogingen leverde na een halfuur spelen een treffer op. De scheidsrechter vond licht contact tussen Dave Sijbrands en DVVA-aanvaller Max Hazewinkel voldoende voor een strafschop, waar Kevin Scholten wel raad mee wist: 0-1. Even daarvoor liet Nicky Roele namens de thuisploeg een enorme kans op de openingstreffer onbenut liet. Nadat een inzet van Hidde Rozendaal tegen de lat eindigde, mikte Roele voor een leeg doel precies in de handen van doelman Spaans.

Vlak voor rust was de clubtopscorer wel trefzeker met de gelijkmaker die eigenlijk volledig op het conto van Jermaine Jeulink geschreven hoorde te worden. De buitenspeler haalde met een goede actie de achterlijn, bracht de bal voor het doel waar de vrijstaande Roele alleen het laatste tikje hoefde te geven: 1-1. “En daarna kreeg hij nog twee grote kansen om het duel voor rust al te beslissen”, zag OSV-trainer Ron van der Velde.

Die beslissing viel pas na ruim een uur spelen. Een kopbal van Rik Smit kwam tegen de paal en was er in de rebound op tijd bij om de 2-1 binnen te schieten. Rozendaal was vervolgens nog dichtbij de definitieve genadeslag, maar zijn afstandsschot spatte op de lat uiteen. DVVA kon daar alleen via standaardsituaties iets tegenover stellen. Smakman: “We wilden niet weer zoveel doelpunten als vorige week tegen krijgen, dus hebben er bewust voor gekozen iets meer in te zakken. Maar je merkt wel dat er iets aan de hand is met de groep. Weinig vertrouwen, durven minder te voetballen. We kunnen aardig voetballen wanneer het draait en het is inderdaad DVVA-onwaardig waar we nu staan.”

Ook Van der Velde had meer verwacht van DVVA. “Echt ongelooflijk. Ik dacht dat ze iets wilden herstellen van vorige week. Wij zijn de terechte winnaar. En voor het eerst dit seizoen twee keer achter elkaar gewonnen. Ook eens lekker. We kunnen weer ademen.” OSV steeg door de drie punten namelijk naar de achtste plaats.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.