DVVA krijgt van Waterwijk lesje in effectiviteit

DVVA is zaterdagmiddag tegen een nederlaag aangelopen. Na de ijzersterke terugkeer van vorige week tegen AMVJ verloren de Amsterdammers dit weekend met 0-1 van Waterwijk.

De ploeg van hoofdtrainer Lex van der Horst begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg direct een aantal goede mogelijkheden, maar de aanvallers bleken niet scherp genoeg te zijn om de openingstreffer tegen de touwen aan te schieten. DVVA bleef de gehele eerste helft op zoek naar het doelpunt. Beide ploegen gingen echter uiteindelijk met de brilstand op het scorebord de rust in.

In de tweede helft begon Waterwijk een stuk feller, waardoor DVVA meer moeite had om de tegenstander in het gareel te houden. Daardoor was het voor beide ploegen duidelijk dat de ploeg die de openingstreffer maakte, ook een goede kans had om te winnen. De enige kans die DVVA weggaf was direct een doelpunt. Het was Ryannique Inge die de treffer namens Waterwijk op zijn naam zette.

De nederlaag zorgde bij Van der Horst voor een teleurstelling. “We kregen in de eerste helft voldoende kansen, dus toen moesten we het gewoon op slot gooien. Als je dat niet doet, dan weet je dat de tegenstander iets terug kan doen. Ik kan de ploeg echter niet meer verwijten, want de spelers hebben bikkelhard gewerkt. In het volgende duel moeten we maar weer laten zien waartoe we in staat zijn.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)