Home / Algemeen / DVVA laat geen spaan heel van FC Almere (5-0)

DVVA laat geen spaan heel van FC Almere (5-0)

Zaterdag tweedeklasser DVVA heeft, op eigen veld, ook tegen FC Almere laten zien dat men wel degelijk titelkandidaat is. De ploeg van Lex van der Horst haalde fors uit, zonder dat de Almeerders er maar wat tegenover stelden. De Amsterdammers waren zaterdagmiddag heer en meester. DVVA blijft de kopgroep volgen en FC Almere is na de nederlaag hekkensluiter.

DVVA liep zich in de beginfase (even) stuk op een compact FC Almere. Maar al snel had men de formule gevonden om de Almeerders uit elkaar te spelen. Zonder dat Almere er ook maar iets tegenover stelde kwam DVVA op 1-0. Een mooie actie leidde een strafschop in. Nino van Jaarsveld was aan Almere-zijde de boosdoener. Almere-doelman Nordin Vermeulen was kansloos op de strafschop van Guido de Graaf:1-0. Nog geen drie minuten later was het weer de thuisclub die scoorde, weer was het De Graaf die scoorde. Almere deed wel een poging, maar de ploeg van trainer Charles Loots kon maar niet in het spel komen. De simpelste ballen kwamen niet aan, als er een mogelijkheid was werd hier knullig mee omgegaan.

Het positiespel van DVVA zag er solide uit, men combineerde goed en overal zat een gedachte achter. Dit was was bij FC Almere heel anders. Nog voor de rust werd het 3-0 door Lennart Bril. Het enige wapenfeit van Almere was voor de rust een poging van Ruben Gerth maar deze actie verdween naast het doel van DVVA-keeper Daan Waleson.

In het tweede bedrijf een feller FC Almere, maar ook nu kwamen vele ballen niet aan. DVVA daarentegen gooide het tempo nog eens omhoog en kreeg weer aardige mogelijkheden. In minuut zestig leverde dit een goal op. Jari van der Meer liet Vermeulen weer kansloos. Almere wisselde nog spelers maar dat bracht echter geen ommekeer teweeg. Sterker nog, de betere kansen waren voor de thuisclub. In de slotfase werd het nog 5-0 door, weer, Van der Meer. Opvallend was dat Almere niet eens een corner heeft kunnen nemen in deze wedstrijd. Het bleef bij deze stand en was FC Almere voor de tweede keer vernederd en zal bij zichzelf te rade moeten gaan hoe nu verder.

Komende zaterdag speelt DVVA bij Aalsmeer en Almere gaat op bezoek bij HBOK. Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Tekst en foto: Herman de Wit

Send this to a friend