DVVA leidt kansloze nederlaag tegen periodekampioen Zandvoort

DVVA verloor zaterdagmiddag met 3-0 van Zandvoort. De ploeg was niet in staat om het de nieuwe koploper moeilijk genoeg te maken.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

DVVA staat nog altijd rondom de onderste plaatsen in de competitie, dus besloot trainer Lex van der Horst afgelopen week met elkaar te zitten. De plannen die in het gesprek werden gesmeed, konden binnen vijf minuten echter al de prullenbak in. Zandvoort speelde een lange bal die over de verdediging van DVVA viel. In de actie die volgde, kreeg DVVA direct een terechte penalty tegen die Nigel Castien afmaakte. Daardoor keken de bezoekers binnen een mum van tijd tegen een achterstand aan.

Het resulteerde in een onzekere fase van DVVA, waarin de spelers de eerdere afspraken overboord konden gooien. De Amsterdammers probeerden nog wel op te bouwen, maar de combinaties waren te traag om door het gedisciplineerde Zandvoort heen te voetballen. Aan de andere kant was de gastheer verschillende keren gevaarlijk met de counter, wanneer DVVA op vervelende posities de bal verloren. Het tweede doelpunt viel dan ook nog voor de rust. De DVVA-verdediging verzuimde om écht in te grijpen. Vervolgens viel de bal tussen de verdedigers bij Kas de Vries, die de voorsprong verdubbelde.

In de tweede helft speelde DVVA met de wind mee, waardoor het duel wat gelijkwaardiger werd. Het zorgde er echter niet voor dat de bezoekers grote doelkansen creëerden. Zandvoort wist nog wél eenmaal te scoren. Een vrije trap van de thuisploeg kwam op het hoofd terecht van Salim Fertout. Hij wist de bal eenvoudig tegen de touwen aan te jagen, waardoor Zandvoort met een stevige 3-0 overwinning de periodetitel pakte.

“We speelden een kansloze wedstrijd”, reageerde Van der Horst na afloop. “In de tweede helft ging het nog wel bij vlagen, maar als we langer hadden door gevoetbald dan hadden we nog geen doelpunt gemaakt. Dus het is zeker niet onze beste fase in de competitie. We hebben veel wisselingen, maar hebben op zich goede spelers. Overigens moet ik nog wel een compliment aan de jongens geven, want ze hebben tot het eind geprobeerd om er iets van te maken. We hadden echter niet de kracht om het om te draaien.”

Tekst: Jordi Smit