Home / slideshow / DVVA lijdt vervelende nederlaag tegen Nita

DVVA lijdt vervelende nederlaag tegen Nita

DVVA heeft in strijd om lijfsbehoud een 1-3 nederlaag geleden tegen concurrent Nita. Daarmee blijft het in de competitie onderin spannend.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Tweede Klasse A

Beide ploegen moesten zaterdagmiddag het duel afwerken op een moeizaam bespeelbare grasmat. Vooraf was het wedstrijdbeeld duidelijk: Nita besloot in te zakken en op de counter te spelen, waardoor DVVA grote delen van het duel de bal kreeg. De Amsterdammers waren echter niet in staat om hun wil aan de tegenstander op te leggen. Aan de andere kant maakte Nita de openingstreffer. De scheidsrechter floot voor een overtreding op het middenveld en kende de bezoekers een vrije trap toe. Daaruit maakte Nita de 0-1.

Het was het ideale scenario voor Nita, dat daarna nog verder inzakte en het spel diverse malen vertraagde. Vervolgens kreeg DVVA nog een goede mogelijkheid via Vincent van Vliet, maar de poging ging er niet in. De clubs gingen uiteindelijk met 0-1 de rust in.

DVVA was dus niet gelukkig, en hoopte in de tweede helft wél de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Daar slaagde de club al snel in. Aan de linkerkant speelde Job Arntz knap zijn tegenstander uit. Hij bracht bij de tweede paal Daan Bijlard in stelling, die de kans afmaakte: 1-1. Het leek het startschot voor DVVA om de wedstrijd over de streep te trekken, maar niets was minder waar.

De ploeg van Lex van der Horst kreeg namelijk opnieuw een standaardsituatie tegen die niet goed werd verdedigd: 1-2. Snel daarna werd vanuit een vrije trap vanaf de zijkant zelfs de 1-3 gemaakt. Dat doelpunt was de nekslag voor DVVA dat daarmee het geloof kwijtraakte en kansloos met 1-3 verloor.

Van der Horst was na de wedstrijd flink teleurgesteld. “Wij speelden ver onder ons kunnen en kregen drie goals tegen uit standaardsituaties. Bovendien waren we zelf simpelweg te matig, dus het was het niet vandaag”, reageert Van der Horst na het duel. “Het is jammer dat we zo matig voetballen, want ik weet dat we zoveel beter kunnen. Het is simpelweg een terechte nederlaag die volkomen aan onszelf te wijten valt.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Kasper Spruijt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)