Home / Algemeen / DVVA met weergaloze comeback langs Buitenveldert

DVVA met weergaloze comeback langs Buitenveldert

DVVA heeft op bezoek bij Buitenveldert de Amsterdamse derby van de zaterdag tweede klasse A gewonnen. De ploeg van Jeroen Smakman keek in de rust nog tegen een 2-0 achterstand aan, maar werkte die na rust compleet weg door met 2-3 te zegevieren.

De beginfase kende een hoog tempo. Al na dertig seconden spelen kwam het eerste gevaar van de bezoekers. Een schot van Remco Ultee werd knap gekeerd door Buitenveldert-doelman Justin Bohus. De eerste kans van Buitenveldert was in de vijftiende minuut gelijk raak. Donny van de Pol kreeg een vrije doortocht naar het doel van DVVA en schoot de bal over keeper Davey Spaans: 1-0.

De thuisploeg werd sterker en kon de voorsprong vier minuten later verdubbelen. Nabil Ezzahri ging met een goede actie langs zijn directe tegenstander, maar Spaans voorkwam de 2-0. Buitenveldert bleef het vijandelijke doel onder vuur houden. Een schot van Martin Campbell vloog rakelings over het doel en een omhaal van diezelfde Campbell werd door Spaans uit het doel gehouden. Drie keer was scheepsrecht voor de vleugelaanvaller. Drie minuten voor rust liet hij zijn tegenstander zijn hielen zien om vervolgens de 2-0 in de verre hoek te prikken.

In de tweede helft leek het erop dat Buitenveldert dacht de buit al binnen te hebben. De gasten kwamen echter goed uit de kleedkamer en werden halverwege het tweede bedrijf hiervoor beloond. Uit een voorzet van Ultee kopte Max Hazewinkel raak: 2-1. De aansluitingstreffer bracht het vertrouwen terug bij de ploeg van Smakman. Achttien minuten voor tijd kwam zijn team zelfs op gelijke hoogte. Waar Ultee bij de 2-1 de aangever was, zette de aanvaller zichzelf met de 2-2 op het scoreformulier.

In de slotfase van de wedstrijd gingen beide ploegen opzoek naar de overwinning. De thuisploeg was daar zes minuten voor tijd dichtbij. Na een hoekschop schoot Maarten Verhaar van dichtbij over het doel van Spaans. Twee minuten voor tijd gingen de bezoekers er met de overwinning vandoor. Hazewinkel maakte zijn tweede van de middag om de wederopstanding helemaal compleet te maken: 2-3.

“Na de tweede tegengoal, zag je alles in elkaar vallen. Als je een seizoen hebt waarin het niet lukt en je krijgt vlak voor rust de 2-0 voor je kiezen, gaat het in de koppen zitten”, zei de winnende DVVA-trainer Jeroen Smakman. “In de tweede helft kantelde de hele wedstrijd. Uiteindelijk hebben we ook een beetje geluk gehad. Ik ben hartstikke blij en trots op het elftal, maar volgende week is het D-Day tegen Arsenal.”

Zijn collega, Wilfred den Breejen, was niet te spreken over de prestatie van zijn Buitenveldert in de tweede helft. “De tweede helft hebben we arrogant gevoetbald. Ik zag het aankomen, het was niet goed genoeg. Dit is Buitenveldert. We zijn een goede ploeg, maar niet constant. Het was te wisselvallig en dit is het verschil waarom wij niet eerste of tweede staan. Ik heb vandaag ook voor het eerst in vier jaar gezegd dat ik teleurgesteld ben in de jongens.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag Roy Baltus

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)