DVVA
DVVA verslaat stadsgenoot Arsenal met 3-0

DVVA met winst hard op weg naar directe promotie

Op bezoek bij nummer 3 Koninklijke HFC heeft DVVA een 2-0 achterstand weten om te buigen naar een 2-5 overwinning.

Al na een kwartier keken de Amsterdammers in Haarlem tegen een 2-0 achterstand aan. Maar daar wist de ploeg dus verandering in te brengen. Voor rust maakte Julian Laan nog de aansluitingstreffer, maar in de tweede helft gaf DVVA pas echt gas.

Een paar minuten na rust viel al de gelijkmaker van Jelle Spanninga en daarna pakte DVVA door. Niet veel later kwamen de bezoekers op voorsprong, dit keer was Jari van der Meer de doelpuntenmaker. Op driekwart wedstrijd wist DVVA de voorsprong uit te breiden, toen de bal op de stip ging. Laan schoot de penalty in de linkerbenedenhoek en maakte daarmee zijn tweede van de middag: 2-4. Het slotakkoord was voor Spanninga, die ook zijn tweede van de middag maakte.

DVVA houdt de tweede plaats stevig in handen en lijkt directe promotie bijna niet meer te kunnen ontlopen. Nummer 1 AFC en nummer 3 Koninklijke HFC mogen niet promoveren. Dat betekent dat de eerste concurrent voor promotie nummer 4 Arsenal is, dat gat is inmiddels 7 punten. Bovendien heeft DVVA nog een duel tegoed. Die inhaalwedstrijd wordt volgende week gespeeld, Zwaluwen ’30 is dan de tegenstander.