DVVA neemt door winst op FC Zaandam afstand van gevarenzone

In het drukke rechterrijtje van de zaterdag tweede klasse A heeft DVVA goede zaken gedaan. De ploeg van Jeroen Smakman won op bezoek bij FC Zaandam met 2-4. Niet alleen werd de deur naar de gevarenzone dichtgegooid, de Amsterdammers hebben als nummer zeven zelfs de subtop in het vizier.

Na zes minuten hadden de bezoekers al een voorsprong te pakken. Uit een scherpe counter schoot Job Arntz in twee instanties raak. FC Zaandam kon daar slechts een paar plaagstootjes tegenover stellen. De betere kansen waren voor DVVA en de 0-2 was daarom ook slechts een kwestie van tijd. Deze viel nog voordat het halfuur verstreken was. Max Hazewinkel benutte een strafschop.

Op slag van rust deed de thuisploeg iets terug. Op aangeven van Zino Hartgers tekende Serdar Öztürk voor de aansluitingstreffer. Alle illusies van FC Zaandam konden vrij snel de prullenbak in, want direct na de theepauze herstelde Kevin Scholten de marge naar twee doelpunten. Hij strafte een grote verdedigingsfout genadeloos af voor zijn tiende treffer van dit seizoen: 1-3.

Een kwartier voor tijd kwamen de Zaandammers opnieuw terug in de wedstrijd. Een makkelijk gegeven strafschop werd verzilverd door oud-prof Iwan Axwijk (ex-Haarlem). Echt spannend werd het niet. Terwijl de thuisploeg vol voor een punt ging, sloeg DVVA in de tegenaanval toe. De ingevallen Koen van Haaren maakte met de 2-4 aan alle onzekerheid een einde.

De overwinning was extra belangrijk omdat de concurrenten EDO en AMVJ ook wisten te winnen. DVVA blijft zevende staan en liep een klein beetje in op nummer zes Zandvoort. Volgende week kan de ploeg van Jeroen Smakman zich alvast veilig spelen. Bij winst op AMVJ komen de Amsterdammers op 31 punten. Dat puntenaantal was de afgelopen jaren genoeg voor lijfsbehoud.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)