Home / Algemeen / DVVA opent nieuw clubgebouw op 87ste verjaardag

DVVA opent nieuw clubgebouw op 87ste verjaardag

Een kleine vier maanden na de start van de verbouwing opent DVVA komende zaterdag het nieuwe clubgebouw. Voor de opening is meteen een feestelijke dag uitgekozen, want de Amsterdammers vieren het op 24 maart tegelijk met de 87ste verjaardag.

Naast het vernieuwen van het clubgebouw, met onder meer nieuwe kleedkamers, werd tijdens het project ook de kantine hierin meegenomen. “Die zou buiten schot blijven, maar door een nieuw biercontract hebben we financieel ruimte gekregen om daar iets in te doen”, legt voorzitter Jill Eekhart uit. “De vloer van de keuken is opnieuw gedaan, een nieuwe vormgeving. Het is groter geworden dan we vooraf konden hopen. Om dat te vieren hebben we een heel groot feest gepland.”

Om half 5 start er een receptie in het nieuwe clubgebouw, een halfuur later volgt de officiële opening door wethouder Eric van der Burg. Daarbij wordt een maquette onthuld met figuurlijke bakstenen waarin de namen staan die financieel hun bijdrage hebben geleverd aan de hele make-over. “Zonder die honderdduizend euro aan crowdfunding was dit alles überhaupt niet mogelijk geworden. De Heren 4 en Dames 4 hebben iets georganiseerd om het in de avond groots te vieren.”

Het zou sowieso een feestelijk weekend worden, want een dag later (25 maart) bestaat de club officieel 87 jaar. Het enige nadeel in de planning dat het thuisprogramma redelijk rustig is. Zo speelt het eerste elftal een uitwedstrijd in en tegen Monnickendam. “Maar ik ga er vanuit dat zij na afloop gewoon naar de club zullen komen. We gaan met z’n allen een gezellig avond maken en er enorm van genieten.”

Een maand geleden werd het pand al opgeleverd. De grootste veranderingen zijn gedaan, alleen in de details kan er nog wat gefinetuned worden. Daar is ook bewust voor gekozen. “Alle noodzakelijke dingen zien er tiptop uit, maar wij wilden samen met de leden gaan kijken wat zij in de nieuwe sfeer vinden passen aan foto’s etcetera. Daar gaan we het de komende tijd met elkaar over hebben, zodat we extra kunnen genieten door er straks heel veel te zijn. En ik denk dat een aantal mensen die hier heel veel tijd hebben ingestopt, na het weekend blij zijn als alles erop zit.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)