DVVA pakt eerste drie punten na zege op Blauw Wit Beursbengels

In de zaterdag tweede klasse A heeft DVVA na drie nederlagen haar eerste overwinning behaald. Op sportpark Drieburg was de ploeg van Jeroen Smaakman met 3-0 te sterk voor Blauw Wit Beursbengels.

Blauw Wit Beursbengels begon nog wel sterker aan de wedstrijd dan DVVA en had na twee minuten al op voorsprong kunnen staan. Schoten van Gino Piqué en Erwin Smajic gingen echter naast.

Na het eerste gevaar van Blauw Wit Beursbengels kreeg DVVA meer controle over de wedstrijd. Na ruim twintig minuten spelen was de eerste goede kans raak voor de thuisploeg. Blauw Wit Beursbengels doelman Youssef El Abdallaoui had in eerste instantie nog een antwoord op een schot van Kevin Scholten, maar hij was in de rebound kansloos op de inzet van Koen van Haaren: 1-0.

DVVA hield deze voorsprong tot het rustsignaal vast, zonder dat het in de problemen kwam. Blauw Wit Beursbengels had wel het meeste balbezit, maar wist geen kansen te creëren.

In de tweede helft ging Blauw Wit Beursbengels op zoek naar de gelijkmaker. DVVA toonde echter veel meer strijdlust dan Blauw Wit Beursbengels en de ploeg van Smakman stond goed in de organisatie. Vanuit die organisatie ontstond de eerste kans van de tweede helft na een uur spelen voor DVVA. El Abdallaoui redde eenvoudig op een rollertje van Sjoerd Geers. Hierna lieten de bezoekers zich ook weer eens zien. Een schot van Mohammed Moufid was echter recht op doelman Tijmen van Dijk af.

Het bleef moeizaam gaan aan de kant van Blauw Wit Beursbengels en een kwartier voor tijd kwam DVVA verdiend op 2-0. Invaller Edzo Kloosterboer behield goed het overzicht en stelde Van Haaren in staat om de score te verdubbelen. Dit was de nekslag voor Blauw Wit Beursbengels. Vijf minuten voor tijd gooide DVVA de wedstrijd definitief in het slot. Een lob van Kloosterboer kwam terug van de paal en Kevin Scholten bepaalde de eindstand in de rebound op 3-0.

Koen van Haaren, verantwoordelijk voor twee van de drie treffers, was na afloop erg blij met de overwinning. “Dit hadden we echt even nodig. In het begin van de wedstrijd hadden we het nog even moeilijk, maar daarna hebben we het goed opgepakt. We hebben deze week scherp getraind en iedereen heeft vandaag alles gegeven. Deze overwinning geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.”

Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.