DVVA pakt met zesklapper in Amstelveen eerste punten

In de vierde wedstrijd heeft DVVA eindelijk de eerste punt van het seizoen gepakt. De zaterdag tweedeklasser kende geen genade voor Amstelveen, dat voor de derde keer op rij onderuit ging. De ploeg van Jeroen Smakman won met maar liefst 1-6.

Amstelveen Heemraad, vooraf gezien als titelkandidaat, zit in de hoek waar de klappen vallen. De ultieme drang om te winnen ontbreekt nog in de ploeg en wordt de afgelopen drie weken keihard afgestraft. DVVA was na drie nederlagen op rij zo gebrand op een overwinning dat voor elke meter werd gestreden. Amstelveen stond er bij en keek er naar. DVVA had meer balbezit en creëerde gedurende de wedstrijd steeds meer mogelijkheden. Na een kleine twintig minuten ontstond ook de eerste kans, toen Max Hazewinkel de 0-1 dacht binnen te schieten, maar deze wegens buitenspel werd afgekeurd.

Drie minuten later verscheen de 0-1 wel op het scorebord. Slordig balverlies van Amstelveen op het middenveld gaf Hazewinkel de ruimte en hij hield het overzicht om de vrijstaande Job Arntz te bedienen. Een kwartier later was het zelfs 0-2. Een corner van Arntz bereikte de geheel vrijstaande Thomas Ossenkoppele en zijn kopbal liet Roelofsen kansloos. Ver in blessuretijd mocht Arntz, vertrekkend vanuit buitenspelpositie, vrij doorlopen richting de goal van Roelofsen. Arntz zag naast zich Kevin Scholten meelopen en legde de bal simpel naar links, waarna Scholten de bal in het lege doel kon schuiven. Met 0-3 als ruststand was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Na de rust kwam Amstelveen veel beter uit de startblokken. Maarten Zwaan werd naar voren geschoven en daardoor ontstonden er meer mogelijkheden. Tim Steij kreeg al na vijf minuten een kans, maar zijn inzet ging net naast. De hoop bij Amstelveen herleefde in 63ste minuut. Nick Lammers bracht Jair Cruden in stelling en die verlengde de bal naar Joost Heij, die kon binnenschuiven.

Vijf minuten later had de 2-3 op het scorebord moeten staan. Een goede corner van Steij bereikte Heij, maar zijn kopbal ging net naast. Drie minuten laten had het 1-4 moeten staan, alleen was Job Arntz slordig met de afwerking. Het spel golfde op en neer en het was wachten op een doelpunt. Dennis Spitteler kreeg nog een mogelijkheid voor Amstelveen en daarna was het gedaan. Binnen zes minuten tilden achtereenvolgens Muus Visser, Scholten en Sjoerd Geers de score uiteindelijk naar 1-6.

Door de overwinning schuift DVVA bij een rijtje van vijf clubs met drie punten, op gelijke hoogte als Amstelveen. Die ploeg moet de negatieve spiraal zien te doorbreken in de thuiswedstrijd volgende week tegen Buitenveldert. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek