DVVA 2023-2024

DVVA pakt zwaarbevochten punt bij Batavia’90

Na een zware wedstrijd, waarin DVVA de onderliggende partij was en regelmatig op het tandvlees liep, kon er een puntje bijgeschreven worden door de Amsterdammers. ,,Batavia ’90 is een ploeg die ik dit seizoen hoog aansla, dus het is knap dat we een punt gepakt hebben. Voor ons het maximale”, liet trainer-coach Wilfred den Breejen na afloop van het gelijke spel (2-2) optekenen.

In de eerste helft kwam DVVA op een 1-0 achterstand . ,,We hadden veel moeite met hun linkerflank. In balbezit hadden we wel wat momenten. Je merkt aan alles dat het sneller gaat dan wij gewend waren”, vertelde middenvelder Jim Schiks. ,,Batavia heeft spelers die divisie waardig zijn.”

Toch kwam DVVA langzij en zelfs brutaal op voorsprong. Ties Bos zorgde voor de gelijkmaker (1-1) en Julian Laan zette DVVA op 1-2. In de tweede helft maakte de thuisploeg gelijk 2-2 en dat bleef het. ,,We hebben keihard gestreden. We konden in de tweede helft ook meer druk uitoefenen. Daarvoor was het meer tegenhouden. Je proeft in het veld dat ze heel handig zijn. Kort wegdraaien enzo. Dat is lastig verdedigen en druk zetten”, vond Schiks.

Schiks ziet veel positieve aanknopingspunten. ,,We willen vanuit deze wedstrijd beter worden met elkaar. We moeten wél leren zuinig te zijn in fases. En compact houden als dat gevraagd wordt. We houden bij elkaar opgeteld een goed gevoel over aan deze wedstrijd met elkaar. Het positiespel is onze kracht en daar gaan we dit seizoen ons voordeel mee doen. Ook onze invallers brengen een extra drive, we zitten dicht tegen elkaar aan. Daar worden wij nooit slechter van en dat gaat ons ook nog veel opleveren. We zijn zaterdagmiddag niet weggespeeld en samen met onze fitte gretige groep ben ik nieuwsgierig naar de andere ploegen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de eerste klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)