Lex van der Horst

DVVA sleept in slotfase alsnog punt binnen tegen Marken

DVVA heeft in de absolute slotfase van het duel met Marken een gelijkspel uit het vuur gesleept. Het gevecht tussen beide ploegen eindigde in een 1-1 stand.

Waar DVVA vol optimisme naar Marken afreisde, liep het binnen een paar minuten al in de fuik. De ploeg van Lex van der Horst had zich vooraf vormgenomen om geen vroege tegentreffer te incasseren, desondanks was het Arno Boes die door een verkeerde inspeelpass van DVVA de 1-0 maakte. Vervolgens liet Marken de linies zeer goed gesloten, waarmee de Amsterdammers veel problemen hadden. Het resulteerde in een 1-0 ruststand.

In de tweede helft moest DVVA komen, maar slaagde het team er maar niet in om door de verdediging van de tegenstander te komen. Waar Marken nog een grote kans kreeg om de voorsprong te verruimen, waren het de bezoekers die uiteindelijk toch de 1-1 maakte. De bal belandde na een prachtige steekpass bij Jari van der Meer die de keeper omspeelde, maar niet raakschoot. In de rebound zorgde Job Arntz echter wel voor de treffer.

Hoewel Van der Horst vooraf hoopte op een overwinning, overheerste na afloop bij hem vooral opluchting. “We hebben vandaag echt een punt gewonnen”, vertelt de hoofdtrainer. “Helaas hadden we de pech om zo vroeg een tegentreffer te krijgen, waardoor we de hele wedstrijd achter de feiten aanliepen. We hadden het vandaag beter kunnen doen, maar helaas zat het er niet in. Dan is het belangrijk om in ieder geval een punt mee naar huis te nemen.”