DVVA sluit eerste bekerwedstrijd winnend af tegen IVV

DVVA heeft de eerste bekerwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De Amsterdammers wonnen het thuisduel met IVV met 2-1 dankzij twee doelpunten van Guido de Graaf.

Hoewel DVVA gedurende de eerste helft het overwicht had, waren de beste kansen voor IVV. De vereniging uit Landsmeer speelde veelal vanuit de omschakeling, waaruit het eerste doelpunt ontstond. Na onnodig balverlies van DVVA moest de thuisploeg achteruit om te verdedigen, maar kwam het uiteindelijk te laat om een achterstand te voorkomen. Daardoor ging de ploeg van trainer Lex van der Horst met een achterstand de rust in.

Waar de gastheer het na de tegentreffer even kwijt was, slaagde DVVA er in de tweede helft weer in om het goede spel op te pakken. De tweedeklasser creëerde de nodige kansen en kwam op gelijke hoogte via De Graaf. Kort na deze treffer maakte hij eveneens de 2-1, waarmee DVVA richting de overwinning leek te gaan. In de laatste secondes van de wedstrijd kwam DVVA echter nog goed weg, omdat IVV hard de paal raakte.

Beide ploegen hebben volgend weekend een nieuwe bekerwedstrijd op het programma staan. Waar DVVA op zaterdag om 17:00 uur op bezoek gaat bij HSV, neemt IVV het een dag later op het eigen complex op tegen Assendelft.

Tekst: Jordi Smit
Foto’s: Jos Spitteler