Home / slideshow / DVVA speelt gelijk na ruime achterstand

DVVA speelt gelijk na ruime achterstand

DVVA heeft zaterdagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Jong Holland. De ploeg kwam op een 2-0 achterstand, maar wist in de tweede helft alsnog een gelijkspel binnen te slepen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Omslagpunt

Al vroeg in de eerste helft liep DVVA achter de feiten aan. Binnen een minuut maakte Jong Holland namelijk al de openingstreffer. Het zag er dan ook uit als een lastige middag, zeker aangezien DVVA het moest doen zonder een aantal geblesseerde spelers. Eén van die spelers was de geblesseerde Job Arntz die afgelopen week zijn hand brak. Hoe dan ook had DVVA het lastig tegen Jong Holland. Na het eerste doelpunt ontstond een wedstrijd zonder grote kansen. Desondanks kwam Jong Holland zelfs op een 2-0 voorsprong. DVVA werd door een counter, waarin de ploeg niet goed stond, verrast.

De wedstrijd leek voor DVVA steeds lastiger te worden, totdat na een doorgebroken speler Jong Holland na een half uur werd bestraft met een rode kaart. Een terechte rode kaart, aangezien Charlie Windhorst de doorgang naar het doel werd geblokkeerd. Jong Holland moest het daardoor ruim een uur stellen met tien man. Het was een overduidelijk omslagpunt in de wedstrijd. DVVA domineerde de rest van de eerste helft en Jong Holland moest steeds verder terug.

Teruggevochten

DVVA-trainer Van der Horst voelde dat er een verandering in de wedstrijd nodig was. Hij besloot dan ook in de loop van de tweede helft 3-4-3 te spelen. De verandering had echter nog altijd weinig effect, totdat twee minuten voor tijd alsnog de aansluitingstreffer binnenviel. Na een goede actie aan de rechterkant werd de bal binnengewerkt door Lennart Bril. Als klap op de vuurpijl kwam DVVA ook nog eens op gelijke hoogte. Ver in de blessuretijd was het Job Verhoeve die een punt over de streep trok.

Te weinig punten

Het gelijkspel was voor DVVA alweer de zesde dit seizoen. “Ik vind dat wij veel te weinig punten hebben”, analyseert Van der Horst na de wedstrijd. “We hebben te veel wisselingen moeten doorvoeren in het elftal en daardoor niet kunnen werken aan een vaste elf spelers. We staan over het algemeen verdedigend goed, maar scoren simpelweg te weinig op dit moment. Met name voorin laten we veel liggen.” Van der Horst heeft de hoop dat dit in de tweede seizoenshelft zal verbeteren. “Er zijn momenteel wat jongens op de terugweg van een blessure. De concurrentie zal daardoor weer toenemen, dus ik hoop dat ze elkaar gaan versterken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Tom PoederbachBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend