Home / Algemeen / DVVA speelt tegen HBOK weer gelijk

DVVA speelt tegen HBOK weer gelijk

DVVA en HBOK hebben gelijk gespeeld in de 2e Klasse A. DVVA leek de eerste overwinning sinds 2 november te boeken maar in de extra tijd kwam HBOK toch nog op gelijke hoogte.

Vooraf was HBOK de favoriet en het was dan ook niet verrassend dat de ploeg van Jan de Haze het heft in handen nam. DVVA werd met de rug tegen de muur gezet en moest het hebben van counters. Ondanks een paar kansen voor HBOK, was het DVVA dat het bal opende. Max Hazewinkel kreeg de bal op eigen helft en na een mooie counter was het Hazewinkel zelf die binnen wist te werken. HBOK raakte er niet van in de war, het creëerde nog steeds kansen en was ook gewoon feller in de duels dan DVVA. In de 30ste minuut resulteerde dit in een strafschop. Jasper Stracke kopte de bal net te kort terug op zijn doelman, hij probeerde zijn fout daarna nog wel te herstellen maar trok hierbij aan het shirtje van Nabil el Gourari. De scheidsrechter gaf eerst nog een rode kaart aan de centrale verdediger maar veranderde deze al snel in een gele. Dennis Dinkgreve benutte de penalty feilloos. Kort daarna kwamen de Zunderdorpers alweer op 1-2. Uit een vrije trap kon Max Sajet de bal vrijstaand binnen schieten. HBOK leek ook te gaan rusten met deze voorsprong maar na een mooie steekpass schoot Lennart Bril de gelijkmaker binnen. Bij de uitploeg dacht iedereen aan buitenspel maar de scheidsrechter keurde de goal goed.

In de tweede helft begon de wedstrijd wat grimmiger te worden. Veel gemene overtredingen en de scheidsrechter had het druk met spelers toespreken. Dit kwam het voetbal niet ten goede. Na twintig minuten was er toch nog een hoogtepunt, Hazewinkel kwam met een mooie actie naar binnen en krulde de bal om de keeper heen, de goal in. Daarna kreeg HBOK nog een paar kansen en één hele grote op de gelijkmaker. Tom de Lande raakte met een afstandsschot de lat en El Gourari leek de rebound makkelijk binnen te kunnen koppen, maar verzuimde dit. Lex van der Horst stond ijsberend voor zijn dug-out in afwachting van het eindsignaal. Maar in de extra tijd gooide Bud Water roet in het eten, na een knappe solo schoot hij via de keeper de 3-3 binnen.

Achteraf was De Haze opgelucht met het gelijke spel, maar had ook door dat dit kantje boord was: “De eerste helft waren we echt goed aan het voetballen, in de tweede helft kom je eigenlijk niet meer aan voetballen toe. Dan zakken we op cruciale momenten weg en dreig je bijna van jezelf te verliezen.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

Tekst: Kasper Spruijt

Foto’s: Sandy Wijsman

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)