DVVA speelt zich op eigen kracht veilig tegen Arsenal

De vertrekkende trainer Jeroen Smakman laat zijn DVVA achter in de zaterdag tweede klasse A. Door een 1-1 gelijkspel tegen nummer drie Arsenal hebben de Amsterdammers de grens van dertig punten bereikt en kan het niet meer ingehaald worden door Blauw-Wit Beursbengels.

Even had Smakman de vrees dat er volgend weekend een alles-of-niets-wedstrijd zou komen tegen Blauw-Wit Beursbengels. Die ploeg stond, tot zijn grote verbazing, halverwege met 0-4 voor bij koploper Monnickendam. Toen Arsenal tien minuten voor tijd op 1-0 kwam via Mick Hurks leek de voorsprong van vijf punten te slinken naar twee. Direct daarop besloot de oefenmeester aanvallend te wisselen met het inbrengen van een extra spits. Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Uit een snel genomen hoekschop van Max Hazewinkel trok Sebastiaan Goderie de stand gelijk: 1-1.

Op die manier werden de punten eerlijk verdeeld, wat volgens Smakman ook recht deed aan de verhoudingen. “Uiteindelijk viel het de goede kant op, waar het dit seizoen vaak net verkeerd ging door bijvoorbeeld te verliezen met één doelpunt verschil”, zegt hij. Ondertussen speelde ook Blauw-Wit Beursbengels gelijk (4-4) waardoor DVVA opgelucht adem kon halen. “Het is niet op een mooie manier gegaan en je kan er van alles van vinden, maar we hebben wel op eigen kracht het lijfsbehoud binnen geharkt. We kunnen het seizoen volgende week goed afsluiten en dan kunnen we, vind ik, best tevreden zijn.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)