DVVA
DVVA verslaat stadsgenoot Arsenal met 3-0

DVVA te sterk voor AMVJ

De wedstrijd tussen DVVA en AMVJ ontbrandde pas in de tweede helft. Op Sportpark Drieburg vielen in de eerste helft twee treffers, maar de beleving was er pas in het tweede bedrijf. Totdat DVVA de bezoekers daadwerkelijk op de knieën dwong. De wedstrijd eindigde in 3 tegen 1 in het voordeel van DVVA.

Vanaf de aftrap zocht de thuisploeg de aanval. Een steekbal op maat van Maxim de Swaan vond DVVA-spits Julian Laan. Hij kreeg zijn voet niet tegen het leer aan, waardoor er geen kans kon worden genoteerd. Daarna wel een echte kans voor Laan. AMVJ-doelman Maksim van Ingen greep goed in. Al snel volgende het openingsdoelpunt van de wedstrijd. Bij een hoek van DVVA werd er een goed block gezet, waardoor Guido de Graaf binnen kon koppen. De AMVJ-goalie voorkwam daarna erger voor zijn team. Met zijn linkervoet keerde Van Ingen een inzet van de thuisploeg.

De bezoekers hadden wel veel de bal. Sporadisch kwam AMVJ er echt uit, want DVVA zette de bordeauxrode formatie goed vast. Een schot van Jonathan Robertson uit tweede lijn was het eerste gevaar. Zijn bal had niet het gewenste effect, waardoor DVVA-keeper Lode van Hattum er een vangbal van maakte. Dezelfde doelman daarna in de hoofdrol. Dion Reuvekamp werd diep gestuurd en de DVVA-keeper kwam uit. Buiten het strafschopgebied raakte hij de bal met de hand, waardoor de bal recht voor de voeten van Thierry van der Kooye kwam. De AMVJ-spits schoot raak, maar op dat moment floot ook arbiter Koning. De scheidsrechter hield Van Hattum de hand boven het hoofd, want hij kreeg slechts een gele kaart en de goal ging niet door. Wel was DVVA de bovenliggende partij, ondanks dat AMVJ beter in de wedstrijd kwam. De ploeg van Ricky Kumar delfde in de duels het onderspit, terwijl de thuisploeg ook nog veel vuile meters maakte. DVVA strafte een foutje in de opbouw van de thuisploeg genadeloos af. Laan maakte de 2-0.

Een paar minuten na rust werd gelijk de spanning teruggebracht in de wedstrijd. Thierry van der Kooye werd in stelling gebracht en schoot in de korte hoek binnen. Hierdoor kwam AMVJ op een 2-1 tussenstand. Het was ook het startschot van een opleving van AMVJ. De Amstelveners kwamen goed uit de kleedkamer. Scherpte zat in de ploeg en er werden vuile meters gemaakt. DVVA raakte niet in paniek en bleef geconcentreerd spelen. Wel begon de thuisploeg steeds meer overtredingen te maken. Iets wat door AMVJ juist werd uitgelokt, men wilde uit een ander vaatje gaan tappen. De arbiter van dienst begon het wat moeilijker te krijgen, helemaal toen veel spelers begonnen met zeuren. Wel bleef hij veel doorlaten gaan, maar hij beet ook van zich af. “Ik ben klaar met het gezeur van jou”, zei hij tegen een AMVJ-speler. Toch vergrootte DVVA de marge. Laan draaide zeer goed weg bij zijn directe tegenstander en stoomde op richting het AMVJ-doel. Na enkele kapbewegingen schoot hij tegendraads binnen: 3-1. Een uitstekend uitgespeelde actie van de spits. De vreugde bij de thuisploeg was zeer groot. De spelers vlogen elkaar in de armen en eigenlijk was de wedstrijd gespeeld. AMVJ ging op zoek, maar stuitte op een geelzwarte muur. Af en toe piepte en kraakte de defensie, maar de ploeg van Wilfred den Breejen bleef overeind.

AMVJ zag ook zijn concurrenten onderin verliezen, waardoor er op de ranglijst weinig verandert. DVVA houdt de tweede plaats stevig in handen. Volgende week gaat DVVA op bezoek bij Jong Holland en speelt AMVJ de derby tegen Arsenal. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a