Home / slideshow / DVVA-trainer Van der Horst: “Best een gelukkig huwelijk”

DVVA-trainer Van der Horst: “Best een gelukkig huwelijk”

DVVA maakt een wisselvallig seizoen door, vooral door de zes gelijke spelen die de mannen van Lex van der Horst behaalden. De wisselende resultaten komen onder meer door de vele verplichte wisselingen in het elftal. “Als je zoveel gelijk speelt, is dat geen toeval meer”, merkt Van der Horst op.

Gelijke spelen

De Amsterdamse club staat op de elfde plaats in de competitie. Ongeacht de stand is de club tevreden over het totale plaatje. “De technische commissie, spelers en ik hebben vlak voor de winterstop met elkaar geëvalueerd”, vertelt Van der Horst. “Van alle kanten zijn we best tevreden met hoe het gaat, alleen vinden we wél dat we te weinig punten hebben. Als je ziet hoe er wordt getraind, wat de sfeer is en op welke wijze de club en ik samenwerken, dan is het best een gelukkig huwelijk.”

De trainer weet waar DVVA de punten heeft laten liggen. “We spelen zes keer gelijk en dat kost je natuurlijk enorm veel punten. Dat is natuurlijk niet wat we hadden gehoopt, zeker als we kijken naar de manier waarop we voetballen. Dat doen we de meeste wedstrijden best aardig, alleen we maken momenteel te weinig doelpunten. We staan dan aan de onderkant van de competitie, maar met het minst aantal doelpunten tegen én minst aantal goals voor. Dat zegt wel iets.”

Blessures

Van der Horst heeft behoorlijk wat wisselingen in het elftal moeten doorvoeren, zeker in de voorhoede. “Kijk alleen al naar onze aanvallers. Lennart Bril is al een aantal weken afwezig geweest, onder meer door een schorsing van twee wedstrijden. Daarnaast is hij drie weken op vakantie geweest. Job Arntz brak zijn hand, waardoor hij een tijd niet kan spelen. Kevin Scholten, die goed is voor tien tot vijftien goals, is twee keer ziek geweest en draait daardoor een ongelukkig seizoen. Die jongen heeft echter veel meer in zijn mars. Dan leveren we te veel kwaliteit in.”

Het is overigens niet zo dat de oefenmeester niet tevreden is over de vervangers die in het veld staan. “Zonder inderdaad andere jongens tekort te doen, want die werken zich een slag in de rondte. Het is wel iets waar je op dit moment mee hebt te dealen. Ik wil het absoluut niet als excuus gebruiken, want wat je niet hebt kun je niet missen. Maar fitte spelers zorgen voor de nodige concurrentie, waardoor iedereen scherper blijft en harder traint. Dan moeten de goals vanzelf komen.”

Derde periode

De DVVA-coach heeft er alle vertrouwen in dat zijn elftal in de tweede seizoenshelft wél de gewenste resultaten gaat boeken. “Ik denk dat wij een verrassing worden in de derde periode. We hebben met elkaar afgesproken dat we dan gaan proberen om nog wat voor elkaar te krijgen.” Als die doelstelling ergens kan worden behaald, dan is dat wel in de Tweede Klasse A Zaterdag. Het verschil tussen nummer 11 DVVA en nummer 7 Arsenal ASV is slechts vier punten. “Het is een poule waarin iedereen van elkaar kan winnen. Daardoor is het een ontzettend leuke competitie.”

Van der Horst houdt echter een slag om de arm. “De krachtsverschillen zijn klein, dus we moeten wél onze punten gaan halen. Dat we voor de winterstop zes keer gelijk spelen, betekent ook dat we iets niet goed doen. Na zoveel keer is dat namelijk geen toeval meer.” De goede voornemens kunnen na de winterstop direct tot uitvoering komen, want dan speelt DVVA een belangrijk duel. “Onze eerste wedstrijd is tegen HBOK, dus gelijk een kraker. Het kan zomaar zijn dat we twee tot drie wedstrijden achter elkaar winnen. Dan doen we weer volop mee.”

Spelersgroep

Om tot goede resultaten te komen, hoopt Van der Horst snel over een volledig fitte spelersgroep te beschikken. “Dat gaat de goede kant op. We gaan ons vanaf 4 januari volop voorbereiden op de tweede helft van het seizoen. Dan hoop ik dat iedereen weer terug is, maar dat gaan we zien. Ik hoop in ieder geval dat we weer wat vet op de botten krijgen, zodat we weer wat ruimer in de keuzes komen te zitten.” De trainer heeft in ieder geval veel zin om weer met de groep aan de slag te gaan. “Het is een ontzettend leuke spelersgroep, de sfeer is uitstekend en de jongens trainen goed. Het is kortom leuk om met de spelers te werken”, aldus Van der Horst.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend