Home / slideshow / DVVA vaart de juiste koers voor de groepswinst

DVVA vaart de juiste koers voor de groepswinst

Zaterdagmiddag speelde DVVA hun tweede bekerwedstrijd tegen BOL. Beide ploegen wisten de eerste wedstrijd te winnen. DVVA won ruim van JVC, BOL versloeg LSVV. Maar wie gaat er nu met overwinning vandoor?

Twee ploegen die over de hele wedstrijd veel kansen creëren, maar uiteindelijk viel er maar een doelpunt.Na een snelle actie van Jari van der Meer, die zijn directe tegenstander passeerde, legde Van der Meer de bal uitstekend klaar voor Job Arntz, waardoor die hem gemakkelijk erin kon schieten. BOL, dat iets meer op de counter speelde, werd daarna duidelijk gevaarlijker en maakte het zo erg moeilijk voor de verdediging van DVVA. Alleen kreeg BOL de gelijkmaker er niet in, waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-1 overwinning voor DVVA.

De speelwijze wordt bij DVVA steeds duidelijker en krijgt steeds meer vorm. “De scherpte voor de goal, de laatste pass, de bezetting voor de goal en de sneller de wedstrijd dood maken.”, dat zijn punten waar DVVA zichzelf als team kan verbeteren, aldus Lex van der Horst, die verder tevreden kan toekijken vanaf de zijlijn.

DVVA begint lekker aan de bekercompetitie met 6 punten uit twee wedstrijden, waardoor DVVA in de beker nog altijd ongeslagen is. Een zware groep voor DVVA met twee eerste klasse teams erin. Aankomend weekend krijgen zij eerste klasse zondagteam LSVV op bezoek dat momenteel tweede staat, alleen zondag nog wel in actie moet komen. Lex van der Horst is op dit moment erg gelukkig. “Iedereen is op dit moment fit, waardoor ik echt wel elke wedstrijd 15 a 16 volwaardige eerste elftal spelers bij de selectie had. Dat is op dit moment de kracht van het team. Iedereen werkt hard voor elkaar en passen de taken op juiste manier toe.” Als DVVA zo door blijft gaan kunnen zij erg verrassen dit seizoen.

Tekst: Auke Kooreman

Send this to a friend