Lex van der Horst

DVVA verlengt het contract van Lex van der Horst

DVVA gaat komend seizoen door met Lex van der Horst. De hoofdtrainer kwam in 2019 over van Ouderkerk en speelde de afgelopen twee seizoenen leuk voetbal met zijn nieuwe ploeg. Het was voor DVVA voldoende reden om het contract van Van der Horst met een jaar te verlengen.

De oefenmeester heeft het ontzettend goed naar zijn zin bij de Amsterdamse vereniging. “Ik beschik over een leuke spelersgroep en heb te maken met een enthousiast bestuur”, somt Van der Horst de pluspunten van de club op. DVVA startte het competitieseizoen uitstekend. Na overwinningen op OSV (4-0) en FC Almere (5-0) én gelijke spelen tegen promotiekandidaten AMVJ (1-1) en HBOK (2-2) was de vereniging terug te vinden op de vijfde plaats. “Door de enorm goede start had ik de stille hoop dat we nog een halve competitie konden spelen. Helaas moeten we volgend seizoen weer opnieuw beginnen.” Van der Horst merkte in de spelersgroep een groot verschil tussen de twee seizoenen. Doordat de spelers door de coronacrisis niet op vakantie of naar festivals konden, had de trainer langer dan normaal de groep bij elkaar. “Ik kende de spelers al wat langer, waardoor ik sneller kon toewerken naar een speelwijze. Daarnaast speelden we in de voorbereiding veel wedstijden, wat zich uitbetaalde in de competitieduels.”

Van der Horst hoopt ook na de zomer te beschikken over een grote selectie, omdat hem dat veel mogelijkheden biedt. Al heeft het ook zijn keerzijde, weet de trainer. “De resultaten waren dit seizoen goed, waardoor spelers het accepteerden. Desondanks schuurde het soms ook. Ook in het tweede elftal, dat in de reserve Hoofdklasse speelt, kwamen soms jongens niet aan spelen toe. Daarin probeer ik zo open en transparant mogelijk te zijn. Aan de andere kant moesten we het jaar ervoor spelers uit lagere teams halen, omdat we tekort kwamen. Het blijft wikken en wegen.” Van der Horst is blij om deel te nemen aan de tweede klasse zaterdag A, wat hij een onwijs leuke competitie vindt. “Clubs spelen daarin uitstekend voetbal, waardoor het leuk is om het daartegen op te nemen. Hoewel een aantal sterke ploegen aanwezig zijn, hoeven wij van niemand te verliezen. Dat hebben we wel bewezen. Als we de lijn van dit seizoen doortrekken met de goede sfeer en uitstekende prestaties, dan kunnen we volgend seizoen ook weer bovenin meedoen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)